Print Friendly

DSC_0016

I dag har jeg været på arbejde længe og aftenens menu har derfor stået på rester af lasagnen fra forleden dag. Jeg elsker, når der er planlagt mad til de travle dage, så man bare skal smække fadet i ovnen og så kan sætte sig ned og spise. Derfor laver jeg også altid ekstra stor portion, når jeg laver fx. lasagne. På den måde sparer jeg også mig selv for en pæn dosis fast food, for jeg ved, at når jeg har sent fri og er sulten, så er jeg meget god til at finde på undskyldninger for at få hurtig mad på bordet og slippe for arbejde i forbindelse med fremstillingen.

Jeg må i det hele taget hellere komme i gang med at planlægge store portioner “nem mad” til fryseren, når kæresten og jeg flytter rigtigt ind i vores nye hus og skal til at pendle frem og tilbage på arbejde hver dag – ellers går der vist hurtigt burgere, pizza, durumruller og sushi i den, når jeg har haft en lang dag.

 

 

Men i aften var der altså lasagne fra forleden, så det blogger jeg ikke om igen. Til gengæld bagte jeg nogle ret så vanedannende og lækre kakaosnitter i går, som jeg vil fortælle om. De er voldsomt gode, eller som min mor plejer at sige – “Du må ikke bage dem, for jeg har så svært ved at spise to, men de er så gode, at jeg gør det alligevel”!

Målene er lidt underlige, men det er fordi, jeg har opskriften fra et af de bagerier, hvor jeg arbejdede for mange år siden, og der nøjedes man altså ikke med at bage 12 stk af gangen, så jeg har måttet halvere i opskriften en hel del gange.

Kakaosnitter.

12-15 stk.

Mørdej

500 g hvedemel
165 g flormelis
330 g smør
1 æg.

Kokosmasse

250 gr. kokosmel
330 gr. sukker
4 æggehvider
50 gr. kakaopulver
½ tsk hjortetakssalt
1/2 dl. vand

Desuden.

80 gr hindbærmarmelade
150 gr mørk chokolade

Kom mel og flormelis i en skål. Smuldr smørret heri, og tilsæt æg. Rør godt rundt.
Ælt dejen til den hænger godt sammen og tryk den ud i en bradepande (ca. 20 x 30 cm) beklædt med bagepapir.
Sæt bradepanden i ovnen ved 230º C, og bag bunden i 6-8 min. Stil bunden til afkøling.

Kokos, sukker, æggehvider, hjortetaksalt, kakao og vand kommes i en gryde. Det røres sammen til en “grødet” masse under svag varme. Hindbærmarmelade smøres på den afkølede mørdejsbund og herefter fordeles kokosmassen ovenpå. Kagen sættes i ovnen igen og bages videre ved 190-200º C i ca. 25 minutter.

Løft kagen ud af formen og afkøl den på en bagerist. Efter afkøling skæres kagen ud i ca. 12 snitter med en skarp kniv. Smelt chokoladen over et vandbad og dyp kanterne på snitterne heri. Lad chokoladen stivne og opbevar kakaosnitterne i en lufttæt beholder.

Pin It on Pinterest

Share This