Print Friendly, PDF & Email

I dag har jeg bagt en banankage med karamelglasur, lidt skulle jeg jo lave, mens jeg ventede på, at kæresten kom fra arbejde. Desuden har jeg hørt meget godt om kagen inde fra Jubii debatten. Og jeg må nok sige, at det var en rigtig lækker kage…..lidt sød i det synes jeg, men kæresten var vild med den og det samme er alle de andre, der har smagt den, siden den kom ud af ovnen.

 

 

Nu er jeg måske heller ikke den bedste til at bedømme, da jeg generelt ikke er så meget til glasur og normalt aldrig kommer hverken chokolade eller glasur på en banankage. Men glasuren i sig selv er helt genial og jeg må jo nok indrømme, at en eller anden – host – kom til at slikke gryden i bedste “bamse slikker i honningkrukke” stil 🙂 I hvert fald kommer opskriften på både kage og glasur her og så har jeg jo kun tilbage, at opfordre Jer til at gå i køkkenet.

Banankage med karamelglasur.

150 gr. smør
150 gr. sukker
2 æg
280 gr. mel
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
3 tsk. vanillesukker
4 modne bananer, moset
1 dl. mælk

Smør og sukker piskes sammen, æg tilsættes og der piskes godt. Mel, bagepulver, salt og vanillesukker sigtes sammen og røres i æggemassen. Bananmos og mælk tilsættes skiftevis og dejen røres godt igennem og hældes i en bradepande foret med bagepapir. Kagen bages i ca. 40-45 minutter ved 175 grader.

Karamelglasur.

75 gr. smør
50 gr. brun farin
1/4 dl. mælk
100 gr. flormelis
1 tsk. vanillesukker

Smør, brun farin og mælk røres sammen i en gryde og varmes langsomt op til det koger. Lad massen koge nogle minutter så den karamelliserer og tilsæt herefter flormelis og vanillesukker. Rør glasuren godt igennem og glaser den afkølede kage.

I går var vi jo så i Tyskland. Det var overhovedet ikke planlagt, men efterhånden kunne vi godt bruge lidt billige øl og sodavand. Der ryger jo en hel del, når man går og sætter hus i stand og over halvdelen af “håndværkerne” er venner og familie. De har ikke helt samme skrupler med at få et par øl i arbejdstiden som håndværkere ellers har 🙂
Derfor kørte kæresten og jeg et smut sydpå da han kom fra arbejde og efter et par timer i Citti og Fleggaard kørte vi tilbage igen.

Citti skal jeg altid i, når vi er i Tyskland. Det er nærmest en tradition fra jeg var helt lille. Det er ikke så meget vi køber der, for i forhold til grænsekioskerne kan de slet ikke hamle op med priserne på øl, sodavand og den slags. Men de har mange sjove madvarer og slik som man ikke kan købe herhjemme og derfor heller ikke i grænsekioskerne og jeg kan gå rundt derinde i timevis og kigge.

I går skulle det nu gå lidt hurtigt, for vi havde aftalt, at det bare lidt skulle være ned og hjem igen med sodavand, øl og lidt slik, men det endte alligevel med, at vi havde diverse yoghurter, spegepølser, leverpølser, brød, konserves, oliven, økologiske produkter og frugt med, da vi forlod Citti for at køre mod Fleggaard – og som sædvanlig blev jeg provokeret over, at madvarer skal være så meget billigere lige nede på den anden side af grænsen 🙂
Øl og sodavand og en masse dåser med Coca Cola light og Egekilde med citrus til mig rigere satte vi kursen hjemad, fik pakket bilen ud og fik aftensmad.

Jeg var også nede i huset i går og tage nogle billeder – hold da fast det virker uoverskueligt lige nu, men jeg er sikker på det nok skal blive godt. I morgen kommer min onkel og understryger hele taget og så skal der ellers bare en ordentlig omgang isolering på, så kan vi komme til at bygge væggene på 1. sal op igen og så bliver huset så tæt som det ikke har været i 75 år 🙂 Jeg skal nok blogge hus og billeder en af de nærmeste dage.

Pin It on Pinterest

Share This