Print Friendly, PDF & Email

DSC_0017-001

I dag har vi plukket jordbær i massevis – eller i hvert fald har vi plukket knapt 4 kg. De jordbær vi har i haven er jo nærmest for sjov og derfor bliver de kun brugt til dessert med sukker og mælk/fløde og så til at småspise af, når man kommer forbi. Men når det kommer til “produktion”, altså nedfrysning og marmelade, nænner vi ikke rigtigt, at bruge vores egne og derfor har jeg i dag været sammen med min mor ude og plukke jordbær ved en pluk-selv-avler lidt udenfor Vejle.

Jordbærrene har fået meget varme det sidste stykke tid og det kunne man også godt mærke – der var ikke helt så mange, som der plejer at være og der var også en del, der var helt splattede og mørkerøde, men nu skulle vi jo ikke bruge så mange og med lidt tålmodighed gik det også fint. Der var heldigvis strøet godt med halm under og imellem planterne, så bærrene var fine og rene og det er jo rart ,når der også ryger en god del i munden undervejs. Desuden kostede de kun 20 kr. pr. kilo og det kan jo ikke siges at være dyrt.

 

 

Vel hjemme igen er der blevet nippet og skyllet bær og derefter er der sat 1 kilo jordbær over og koge til marmelade. Resten er blevet frosset i poser af 250 gr, som skal bruges til jordbærgrød, trifli, topping på amerikansk cheesecake, mere marmelade og lign. Det er med fuldt overlæg, at der kun bliver lavet marmelade af et kilo, i hvert fald til at starte med. For det første findes der så mange forskellige former for marmelade og vi går efter mange små, forskellige portioner istedet for få store. Desuden har vi jo rigeligt med frosne bær i fryseren, så skulle vi komme til at savne lige præcis jordbærmarmelade, så rager det jo ikke vidt at koge en portion.

Foreløbig snurrer det ene kilo jordbær lystigt i gryden. Jeg regner med, at de skal smages til med vanille og tilsættes hakkede mandler – en skøn kombination, hvis I spørger mig, men nu må vi se. Jeg vender tilbage med opskrift og billeder, når marmeladen er færdigkogt.

Pin It on Pinterest

Share This