Print Friendly, PDF & Email


Menuen i aften har stået på pariserbøf – nemt, hurtigt og lækkert. En gang imellem skal vi altså bare have sådan en basse. Jeg laver gerne pariserbøf med det hele, altså hakkede løg, kapers, hakkede rødbeder og høvlet peberrod, men istedet for æggeblommen får vi altså et spejlæg. Jeg har aldrig smagt en rå æggeblomme og jeg må jo også indrømme, at det absolut ikke er noget jeg har lyst til. Tror heller ikke kæresten ligefrem brænder efter rå æg.

Jeg lærte først få ganske få år siden, at spise blødkogte æg, så det der med rå æggeblommer kommer jeg vist aldrig til at kaste mig ud i. Til gengæld er jeg langsomt ved at lære, at et spejlæg ikke behøver være voldstegt på begge sider, men godt må være en lille smule flydende indeni, så på en måde får vi jo stadig lidt æggeblomme på pariserbøffen. Men ikke mere, end at jeg stadig altid skal have mit spejlæg vendt.

 

 

Dagen i dag har ikke budt på de store udfordringer – hvis man altså ikke medregner den udfordring det var, at lægge ud med at møde klokken 7 mandag morgen efter en weekend. Normalt møder jeg altid klokken 8 og så skal vi først køre fra Vejle klokken 7, men i denne uge har kæresten lidt kreative arbejdstider, fordi de har lidt problemer på hans arbejde, så i dag mødte vi klokken 7 og kørte derfor fra Vejle klokken 6! Så den var altså kun 5 da uret ringede. Ikke sjovt for et udpræget b-menneske, der sover til 11 ligeså snart det er weekend, men som så absolut ikke vil hverken i seng eller sove om aftenen.
Vi kører altid sammen da vi skal næsten samme sted hen og jeg fik jo også tilsvarende tidligere fri fra arbejde i dag, men jeg må nok indrømme, at jeg ku ha blæst kærestens arbejde et langt stykke i morges da jeg vågnede.

Til gengæld møder vi så først klokken 10 i morgen, så vi kan sove lidt længere. har så også først fri klokken 20 i morgen aften, men normalt ville jeg have en dag fra 8-20, så lige i morgen er det ikke så dårligt, med hans skiftende arbejdstider.

Efter arbejde var vi lige et smut på biblioteket, så der ku blive fyldt op i biblioteksposerne med friske bøger. Derefter brugte vi et par timer i sofaen med benene oppe, ild i brændeovnen og hver vores bog, så pludselig var klokken 19 og der skulle laves lidt mad, men det var jo heldigvis nemt. Kæresten formede og stegte bøffer og spejlæg, jeg ordnede tilbehør og ristede brød og så var der mad.

Nu skal resten af aftenen bare bruges på hygge og så hopper jeg måske lige i køkkenet og bager en portion scones med chokolade. Det er sygt, at jeg kan sidde efter en lang dag og kun 30 minutter efter, at vi har ryddet op efter aftensmad og alligevel få lyst til lige at smutte i køkkenet. Nu får vi se – de er altså ret gode de der scones.

Pin It on Pinterest

Share This