Print Friendly, PDF & Email

Så kom sneen igen. Da vi vågnede i morges var der hvidt over det hele og sneen væltede ned. Veje og stier var igen dækket af et tykt hvidt lag og nu havde jeg ellers netop lovet mig selv, at jeg ville have fundet løbeskoene frem og prøve at gennemføre et 12-ugers løbeprogram, som jeg down loadede fra Iforms hjemmeside for snart et par år siden. Jeg har aldrig rigtig løbet nogle steder hen, men ifølge programmet, skulle jeg kunne træne mig op til 5 km’s løb på 12 uger og i starten er det nogle meget rimelige distancer man skal gå/løbe, så selv jeg kan være med. Nu blev jeg i stedet indendøre, imens kæresten hentede morgenbrød ved bageren, og så har jeg bagt marcipanspecier.

Jeg kom for et par uger til at tænke over, at der ikke rigtigt er nogen, der bager småkager mere. Cookies ja, men ikke småkager som dem ens bedstemødre altid havde kagedåserne fulde af. Jeg har indtrykket af, at langt de fleste, inkl. mig selv, bager bradepandekager, formkager og muffins, men ofte holder sådan nogle kager jo kun kort tid, inden de bliver tørre og kedelige.

 

 

Mange af os fylder kagedåserne til jul, men hvorfor ikke resten af året? Der er da ikke noget mere hyggeligt, end at fiske et par sprøde småkager op af en dåse til en kop te og så holder småkager sig friske og lækre i meget længere tid end en formkage eller lign. Desuden fylder et par småkager jo også lidt mindre i det store kalorieregnskab end sådan en ordenlig luns chokolade eller drømmekage til kaffen.

Derfor har jeg nu kastet mig over “projekt småkage” og inden jeg kørte til Vejen og mødtes med Birthe i onsdag, lagde jeg dej til marcipanspecier. Dem bagte jeg godt nok også i julen, og jeg bringer heller ikke opskriften igen, for den ligger lige her, men det er ikke en speciel julepræget småkage og den smager dejligt og er nem at lave.

I dag blev de så bagt, nu er de blevet fyldt i dåsen og så er det ellers frem med en lille skål småkager til theen om aftenen – det er nemlig hyggeligt!

Pin It on Pinterest

Share This