Print Friendly, PDF & Email

Jeg kan godt lide at finde på nyt tilbehør til kødet, når vi griller om sommeren. Synes hurtigt, man kører lidt træt i salat, flutes og kartofler af en eller anden art, hvis ikke der tænkes lidt kreativt. Mens jeg forberedte marinaden til de grillede skalrejer med hvidløg, ingefær og chili, som vi fik til forret, kom jeg i tanker om, at vi havde en ananas liggende i frugtskålen og en pakke lækker, lufttørret skinke i køleskabet. Jeg er vild med at lægge et par stykker frisk ananas, lidt lufttørret skinke og en skefuld revet ost i de små pander, når vi får raclette og så var der ellers idegrundlag for et lidt anderledes grilltilbehør til aftensmaden.

 

 

Ananasen blev skrællet, øjnene fjernet og så blev frugten stillet på højkant og skåret i tykke skiver i hele ananasens længde – eller højde om man vil. Den hårde stok i midten blev fjernet og skiverne skåret i brede bjælker. Herefter pakkede jeg 2 skiver lufttørret skinke om hver bjælke. Ananasstykkerne kom på grillen og blev jævnligt vendt til skinken var let sprød og ristet over det hele og frugten var mørnet. Det tog ca. 8-10 minutter.

Nogle af bjælkerne lod jeg være naturel, for de smager rigtig godt til dessert, hvis man griller dem og serverer med lidt flydende honning og creme fraiche eller græsk yoghurt smagt til med vanille.

Pin It on Pinterest

Share This