Print Friendly, PDF & Email

Så langt tilbage jeg kan huske, har det altid været min far. der stod for den hjemmelavede is. Han lavede alle mulige og umulige varianter og det var store ting, da han for snart 20 år siden, fik en Philips ismaskine i fødselsdagsgave af min farmor 🙂 Siden er der blevet produceret mange skønne liter is, men der er ikke meget, der kan slå en portion nylavet jordbæris, lavet på nyplukkede danske jordbær fra haven og det var lige præcis, hvad desserten stod på forleden aften.

 

 

Jeg fik lov til at være med i køkkenet og kigge faderen over skulderen, mens han hakkede, rørte, piskede og udøvede magi med lidt jordbær, æg, vanille og fløde…

Jordbæris.

ca. 1/2 liter

1 bæger æggehvider
1 bæger past. æggeblommer
ca. 2 spsk sukker
1/4 L piskefløde
kornene af 1 vanillestang
friske jordbær, skåret i mindre stykker

Æggehviderne piskes helt stive i en skål og stilles til side. Herefter piskes æggeblommer med sukker og vanillekorn i en anden skål til en luftig æggesnaps. I en tredie (stor) skål piskes fløden til let skum og de piskede æggeblommer og hvider vendes forsigtigt i sammen med jordbærrene. Jordbærrene køres automatisk i mindre bider, når massen kommer i ismaskinen, så der er ingen grund til at finthakke eller blende dem, medmindre man ikke bryder sig om jordbærstykker i sin is. Ismassen hældes i en ismaskine og køres til en cremet is. Pynt evt. med friske jordbær.

NB. Isen skal helst spises, som den er, når den er kørt færdig i ismaskinen, altså let cremet. Hvis man laver isen i forvejen og derfor er nødt til at komme den i fryseren, efter den er kørt færdig i ismaskinen, skal man tage isen ud af fryseren, og lade den stå ca. 30 minutter på køkkenbordet før servering og evt. lige røre lidt rundt i den med en ske. Det er dog den cremede og fløjlsbløde konsistens, der gør isen så utrolig lækker.

Pin It on Pinterest

Share This