Print Friendly

En lille appetizer for at fejre at weekenden er skudt i gang. For nogle år siden så jeg en opskrift på indbagte rejer og dem har jeg egentlig været interesseret i lige siden og har faktisk også villet lave dem, men det er altså ikke blev til noget før nu. I går købte jeg derfor en pakke rå tigerrejer og en pakke butterdej med hjem og så gik jeg ellers igang.

Den sorte tarm i rejerne var fjernet på forhånd, men hvis den stadig sidder der, skal den altså fjernes. Rejerne skæres næsten helt igennem i ryggen, der smøres lidt hvidløgs-persille smør i snittet og rejen lukkes igen. Derefter rulles en tynd strimmel butterdej om rejen, og de pensles med lidt æggeblomme, inden de kommes i ovnen. Imens rejerne bages i ovnen røres en dip sammen og rejerne anrettes direkte fra ovnen på små tallerkner med dippen i små skåle.

Og så kunne jeg ellers score billige points hos kæresten, der nød hver en bid og roste rejerne i skyhøje vendinger. Rejerne er perfekte som en lille appetizer eller forret, men kan også sagtens serveres som snacks til en drink eller et glas vin inden maden. Husk servietter, hvis rejerne serveres som snacks, for de kan godt være lidt fedtede.

 

 

Jeg havde beregnet 5 rejer til os hver og det var helt perfekt – vi kunne nok ikke have spist mange flere, for selvom kombinationen af butterdej, rejer, hvidløgs-persille smør og dip er lækker, så tror jeg, det bliver for meget, hvis man skal spise ret mange flere. Jeg ville beregne ca. 5 styk pr person som forret og 2-3 pr. pers. hvis de skulle fungere som en snack til en velkomstdrink inden maden.

Indbagte tigerrejer med hvidløgs-persille smør.

2-3 pers.

15 rå tigerrejer
2 spsk blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1 spsk friskhakket persille
1/2 rulle butterdej
1 æggeblomme
2 spsk mælk
1 knsp salt

Dip.

3 spsk græsk yoghurt 2 %
1 spsk chilisauce
1 spsk friskpresset citronsaft
1/2 tsk chilipulver
salt, peber og sukker efter smag

Skyl rejerne og dup dem tørre. Rør smør, hvidløg og persille sammen til hvidløgssmør. Skær rejerne næsten igennem i ryggen, så de kan åbnes. Fyld lidt smør i hver reje og luk dem sammen om smørret. Skær butterdejen i tynde strimler, 1-1,5 cm brede og 15 cm lange. Rul butterdejen rundt om rejerne, så smøret såvidt muligt lukkes inde – start ved hovedet og slut ved halen, lad halestykket sidde udenfor.
Læg rejerne på en bageplade. Rør æggeblomme, mælk og salt sammen og pensl rejerne med blandingen. Bag rejerne ved 175 grader i ca. 15 minutter.

Rør ingredienserne til dippen sammen og server til de varme rejer.

Pin It on Pinterest

Share This