Flap jacks kan tilsyneladende enten være små, tykke pandekager a la de amerikanske, eller en sprød bar der minder om en blanding mellem en muslibar og en cookie. I dette tilfælde glemmer vi pandekagerne og holder os til sidstnævnte, Jeg er nok mest tilbøjelig til at mene, at de smags og konsistensmæssigt minder mest om muslibarer, men de har altså et sukkerindhold, der til fulde er en cookie værdig.
Ikke desto mindre smager de fantastisk godt, og hvis man kan lide hjemmelavede muslibarer, så kan man med garanti også lide disse her. Opskriften er Claus Meyers og han foretrækker tilsyneladende flap jacks uden andre ingredienser end smør, sukker og havre. Nu kan jeg altså også godt lide tørret frugt og nødder, så jeg tilsatte lidt pift i form af tørrede kirsebær og lidt grofthakkede mandler, men der er jo frit slag hvad fyldet angår. En anden gang tror jeg, at jeg vil prøve en variant med tørrede blåbær, ligesom tranebær, abrikoser, kokosflager eller chocolate chips bestemt også vil fungere.
12 stk.
75 gr smør
75 gr brun farin
1 spsk lys sirup
175 gr havregryn
2 spsk tørrede kirsebær, grofthakkede
2 spsk mandler, grofthakkede
Kom smør, farin og sirup i en gryde og lad det smelte sammen. Tilsæt havregryn, kirsebær og mandler og bland det hele sammen til en klistret masse. Kom massen i en bradepande foret med bagepapir og bag den ved 180 grader i 25-30 minutter, til overfladen er gylden og massen sammenhængende. Tag bradepanden ud og lad kagen køle helt af, inden den tages op af bradepanden. Fjern bagepapiret og skær “blokken” i ca 12 fine, flap jacks på 3×4 cm.
Mmm, dem tror jeg da jeg vil prøve at lave en dag. mon ikke man kan putte rosiner i også?
Pille – Det kan man sagtens, men du skal nok bruge jumbo rosiner, for ellers synes jeg godt rosiner kan have en tendens til, at blive helt brændte, når de bliver bagt i ovnen:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Jeg har selv leget med hjemmelavede müslibarer, denne her opskrift var lige i øjet – takker!
Hottie – You are welcome:-) Håber du synes de smager lige så godt som vi gør herhjemme:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Hej Anne-Kathrine
Hvor land holdbarhed tænker du de har? Kan de evt. fryses? Overvejer at bruge dem i praktikken 🙂
På forhånd tak. Hilsner fra Merete
Merete – Hejsa 😀 De kan i hvert fald holde sig temmelig længe, hvis du kommer dem i en lufttæt beholder, men jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke ved, om de kan fryses. Jeg spekulerer på, om havregrynene måske bliver bløde under optøningen, hvis de kommes i fryseren. Kan du ikke evt. prøve at fryse en enkelt og så se hvad der sker – de er jo supernemme at lave 😀
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine.