Print Friendly, PDF & Email

Som jeg skrev i indlægget om kærestens fødselsdag, havde han ønsket sig indbagt mørbrad til aftensmad. Kød med kød udenom og et lag butterdej yderst – det er vist det, man kan kalde en rigtig herre-ret. Mørbraden blev serveret med bearnaise, kartofler der var skrubbet, skåret i både, krydret og bagt i ovnen og salat – et hvidløgsflute lykkedes det også kæresten at snige ind i menuen og så han var bare glad.

Det er robust og solid mad, men det smagte faktisk glimrende. Formentlig fordi det er ved at være nogle dage siden, jeg sidst har kreeret sådan en basse, men jeg havde tilsyneladende ikke helt glemt det, for det eneste jeg var nødt til at tjekke var faktisk tilberedningstiden. Havde helt glemt, at sådan en fyr skal have små 60 minutter i ovnen, men derudover gik det over stok og sten – 1980’erne here we come.

 

 

Indbagt mørbrad.

4-5 pers.

1 svinemørbrad, afpudset
olie
500 gr hakket svinekød
2 æg, del det ene æg i blomme og hvide
2 spsk havregryn
2 små peberfrugter eller 1 stor, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
salt og peber
1 rulle butterdej

Afpuds og brun mørbraden godt i olie i en gryde, til den er lysebrun på alle sider og drys med salt og peber. Rør svinekød, 1 æg + æggehviden, havregryn, peberfrugt, hvidløg, salt og peber sammen i en skål. Rul butterdejen ud på et bord og fordel halvdelen af farsen herpå i en stribe på midten. Læg den brunede mørbrad på farsen og fordel den anden halvdel af farsen ovenpå mørbraden. Klap det hele pænt sammen om mørbraden. Pensl kanterne af butterdejen med æggeblomme. Fold dejen op om mørbraden og pensl lukningerne med lidt ekstra æggeblomme. Løft mørbraden op og læg den i et ildfast fad, evt foret med bagepapir, med lukningen nedad. Pensl hele den indpakkede mørbrad med resten af æggeblommen. Bag mørbraden i 50-60 minutter ved 200 grader og server med sauce, ovnbagte kartofler og blandet salat eller dampede grønsager.

Note. Den finthakkede peberfrugt i farsen kan fint erstattes med andre former for finthakket grønt, fx porre, forårsløg, champignons eller lign. Man kan også helt udelade grønt i farsen.

Der samler sig en del væske i fadet under stegningen, så det kan være en god idé at løfte den færdigbagte mørbrad op med en palet og fjerne bagepapiret og væden og herefter lægge mørbraden tilbage eller på et rent fad.

Pin It on Pinterest

Share This