Print Friendly

Æbletræerne bugner og vi falder nærmest i dem i græsset, hvor de ligger og gemmer sig. Vi kan jo umuligt bruge dem alle, men det er synd ikke at forsøge at bruge så mange som muligt, så i går hentede jeg en skålfuld røde ananasæbler, som blev skrællet og kogt til mos over svag varme med kornene af en vanillestang, samt den tomme stang. Derefter blev den tomme vanillestang fjernet, mosen sødet med 1 spsk rørsukker og til sidst sat på køl, inden jeg forvandlede den til en gammeldags æblekage, lagt sammen med gode marcipanmakroner og pyntet med flødeskum. Men det var i går….

I dag har jeg brugt mosen til æblefisk med marcipan i. Lette, luftige, bløde, sprøde, søde, syrlige, fantastiske æblefisk. Ja, intet mindre må jeg jo erkende, efter lige at have fortæret to nybagte og stadig lune til min eftermiddagste. Det er faktisk mange, mange år siden, jeg sidst har lavet sådan nogle. Tror det var noget af det første, jeg overhovedet fik lov til at lave på egen hånd i køkkenet, for hvor galt kunne det lige gå? Butterdej, æblemos, pisket æggeblomme, lidt perlesukker og så var den ellers hjemme. Lige noget for børn, der gerne vil lære at stå på egne ben i køkkenet eller folk der har det med at få uventede gæster 🙂 Der er trods alt ikke mere end 15-20 minutters arbejdstid i æblefisk, inkl. bagningen, hvis man vel at mærke har æblemos parat og bruger færdiglavet butterdej.

Og sådan ser de ud indeni. Fine og hvælvede og med kig til det lækre æble og marcipanfyld. Husk at være lidt forsigtig når fiskene spises – æblemosen bliver MEGET varm under bagningen. Lidt ligesom tomater i toasts. Den kan være en god idé at halvere æblefiskene, ligesom på billedet, og så lige vente 1 minut inden den spises, men så er der heller ingen gode grunde til at vente længere. Velbekomme.

 

 

Æblefisk med marcipan.

1 rulle butterdej
8 små stykker marcipan, trykket let flade
1 æggeblomme
ca. 2 dl sødet æblemos
1 spsk mælk
lys rørsukker

Rul butterdejsrullen ud på bordet og skær den i 8 lige store firkanter. Fordel marcipan og æblemos på midten af hver firkant. Rør æggeblommen sammen med mælken og pensl dejfirkanterne med lidt sammenpisket æg. Læg firkanterne diagonalt sammen, så de bliver trekantede. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel. Pensl trekanterne med sammenpisket æg, drys med rørsukker og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er hævede og gyldne.
Afkøl æblefiskene let og server dem lune.

Pin It on Pinterest

Share This