Print Friendly

Til aften har vi fået den skønneste forret. Lækre, sprødstegte aubergineskiver med smeltet mozzarellaost og en helt simpel tomatsalsa af små cherrytomater fra drivhuset, lidt hvidløg, basilikum, olie, salt og peber. Kan det næsten blive mere enkelt? Ideen til aubergineskiverne faldt jeg over på Foodgawker for et par dage siden, og den blev jeg altså nødt til at afprøve. Jeg endte så med at ændre en hel del i opskriften og piftede op med frisk mozzarella og tomatsalsa og det blev det altså ikke ringere af. Perfekt til forret eller en let frokostret, evt med lidt brød og måske en salat ved siden af, som lidt modspil til de stegte aubergineskiver. Der er ingen kød i retten, men det er absolut ikke noget, man hverken tænker over eller mangler.

 

 

Stegte aubergineskiver med mozzarella og tomatsalsa.

4-5 port.

1 aubergine, skrællet og skåret i skiver af ca. 1 cm tykkelse
3-4 dl pankorasp
1/2 tsk stødt chili
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk salt
1 æg
1/2 dl mælk
olie til stegningen
1 kugle frisk mozzarella

Tomatsalsa.

3-4 solmodne tomater, finthakkede
1-2 fed hvidløg, presset eller finthakket
basilikumblade, friskhakkede
2-3 spsk olivenolie
havsalt og peber

Start med at røre ingredienserne til salsaen sammen og stil den i køleskabet, så den kan stå og trække smag.

Kom olie i en dyp stegepande eller gryde, ca. 1/2 cm op af kanten, og lad det blive varmt. Slå imens ægget ud i en tallerken, tilsæt mælk og pisk det sammen. Bland pankorasp, chili, hvidløgspulver og salt i en anden tallerken. Dyp aubergineskiverne først i ægget og derefter i rasp. Det er vigtigt, at skiverne er helt dækkede.
Når olien begynder at lugte varm er den klar til stegningen. Steg skiverne et par stykker eller tre af gangen, til de er gyldne og gennemstegte. Læg dem på fedtsugende papir. Fortsæt til alle skiverne er stegte.
Læg skiverne i små portioner på bagepapir. 3-4 skiver pr. portion afhængig af størrelsen. Skær mozzarellaosten i skiver og placer skiverne øverst på hver aubergineportion. Sæt dem i ovnen i ca. 5 minutter ved 200 grader, til osten er smeltet og gledet lidt ned over aubergineskiverne.

Tag portionerne ud og anret dem på tallerkner, top med salsaen og server straks. Evt. med brød og en lækker salat til.

Så blev det fredag igen og weekenden banker på døren. Vores weekend er nu allerede booket helt op, for i morgen aften skal vi i Madklub i Varde og søndag skal jeg følges med Birthe og Lone til Madmessen i Århus. På trods af, at jeg boede i Århus i mere end 7 år, nåede jeg faktisk aldrig at opleve messen i løbet af den tid, men så er det jo godt, at der ikke er længere fra Vejle til Århus, end at jeg kan få chancen nu 🙂

Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvad de forskellige boder har at byde på af gode ting og sager, men da jeg har hørte en del blandede reaktioner fra sidste års messe, vil jeg ikke sætte mine forventninger alt for højt. Selskabet derimod, har jeg store forventninger til, og jeg glæder mig rigtig meget til at tilbringe søndagen sammen med de 2 madamer 😉

Pin It on Pinterest

Share This