Print Friendly, PDF & Email

Efter min succes med butternut græskaret forleden aften, fortsætter jeg min vej ud i græskaruniverset, og har i aften prøvet kræfter med et hokkaido. Som tidligere skrevet, er jeg jo ikke udpræget vild med græskar, som jeg ofte synes har en noget sød smag. Men efter butternut successen, blev jeg altså også lige nødt til at prøve med en hokkaido, som ellers er et af de græskar, jeg har meget dårlige erfaringer med som suppe. Sådan en omgang sød og flad suppe er altså bare ikke mig.

Derfor skulle græskaret denne gang anvendes på butternut-manér, som tilbehør til en kødret, og det blev i føljeskab med mandler, feta og krydderier. Og sørme om det ikke smagte meget bedre, end jeg havde turdet håbe på. Altså hvis det fortsætter sådan her, så ender det jo med, at jeg spiser græskar på alle mulige og umulige måder.

 

 

Hokkaido græskar med krydderier, feta og mandler.

1 hokkaido græskar
2-3 spsk olie
1 kvist friskhakket rosmarin
3-4 friske timiankviste
1/2 tsk chilipulver, flager kan også bruges
20 mandler, grofthakkede
havsalt og peber
1/2 blok god, cremet feta

Skyl græskaret og fjern kernerne – du behøver ikke skrælle det. Derefter skæres græskaret i tern på ca 1 x 1 cm. Græskarstykkerne kommes i en frysepose og olie, rosmarin, timian, chilipulver, mandler, salt og peber tilsættes. Posen masseres godt, så marinaden fordeles på alle græskarstykkerne. Lad græskarene marinere i ca. 30 minutter, men gerne lidt længere. Fordel græskarstykkerne i et ildfast fad og bag dem i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader, til græskaret er mørt. Herefter afkøles græskarstykkerne et par minutter, inden der smuldres god feta over.

Pin It on Pinterest

Share This