Print Friendly, PDF & Email

Ja ja ja….jeg ved det godt. Jeg er meget tidligt ude med pebernødderne, men jeg har faktisk en rigtig, rigtig god undskyldning. Dette her er nemlig verdens bedste pebernødder. Jeg har efterhånden bagt dem i nogle år og opskriften stammer oprindeligt fra Lagkagehuset, men det korte af det lange er, at opskriften så god, at det næsten er synd kun at bage dem én gang om året.

Derudover skal det også lige nævnes, at jeg elsker pebernødder. Men men men….hvis jeg bager dem i december, så bliver de aldrig spist. Jeg har ikke tal på alle de gange i min barndom, hvor vi bagte pebernødder til jul og gav resten til hønsene i april, fordi vi alligevel ikke havde nået at spise mere end godt halvdelen. Problemet er, at de små pebernødder ganske enkelt forsvinder og bliver glemt i småkageskålen, til fordel for alle de andre juleklassikere som brune kager, vanillekranse, marcipanspecier, honningkager og klejner.

Men hvis man bager pebernødder i oktober eller november måned, så skal jeg da love for, at der er kamp om de små, lækre godbidder – i hvert fald her i huset, for der har vi endnu ikke fået en overdosis af den krydrede smag af jul og så er den jo rigtig lækker og velkommen. Og hvad kan næsten smage mere af jul, uden at man går i totalt juleselvsving, end en perfekt krydret pebernød?

Men på trods af mine gode argumenter for at bage pebernødder allerede nu, så er dette her er altså kun en lille portion. Jeg er jo, trods alt, ikke gået i gang med julebagningen endnu og det er kun meningen, der skal være pebernødder til aftenskaffen/teen i nogle dage. Hvis det drejer sig om julebagningen, så ville jeg nok lave dobbelt portion – gem evt. den ene halvdel af dejen i fryseren og bag så pebernødder over nogle gange. Ungerne kan man jo sagtens sætte til at trille kuglerne, når først dejen er lavet og i tilgift kan man nyde den skønne duft af jul og hjemmebag over flere gange.

Pebernødder fra Lagkagehuset.

Ca. 2 plader.

125 gr blødt smør
125 gr rørsukker
1/2 dl fløde
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk hvid peber
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
250 gr hvedemel

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt fløden. Sigt krydderier, bagepulver, natron og hvedemelet sammen og kom det i dejen. Ælt dejen godt igennem og tril den til pølser på tykkelse med en langefinger.
Skær pølserne i stykker á ca. 1 cm og klem de små stykker let sammen for oven, så det ligner små tage – man kan selvfølgelig også trille pebernødderne på traditionel vis. Sæt pebernødderne på 2 bageplader og bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er hævede og let lysebrune. Afkøl på bageristen og opbevar i en lufttæt beholder.

Pin It on Pinterest

Share This