Jeg bryder mig ikke specielt meget om chokoladekage. Brownies derimod, det er en helt anden sag – jeg elsker brownies. Fyldt med god, mørk chokolade, Valrhona kakaopulver og hassel- eller valnødder.
Ideen til denne her opskrift opstod hen af vejen mens jeg bagte dem, den er sikkert ikke så forskellig fra andre opskrifter på brownies, den minder i hvert fald lidt om mine skildpaddebrownies, men ikke desto mindre blev det de bedste brownies, jeg længe har smagt.
Opskriften er nem at gå til, og duften af chokolade breder sig hurtigt i hele huset. Det eneste man skal være lidt opmærksom på er, at de færreste ovne bager helt ens. Der er ikke noget så kedeligt som en tør og gennembagt brownie og man skal derfor holde lidt øje med kagerne i slutningen af bagetiden. Hiv dem hellere ud en gang for meget og stik en kødnål eller et træspid i midten af kagen. Der skal selvfølgelig ikke sidde rå dej på pinden, men en lille smule dejrester gør altså ikke noget.
Nyd din brownie med en god kop kaffe eller te. Det smager også godt med en kugle god vanilleis eller en klat creme fraiche rørt med lidt vanille. Istedet for nødder kan man tilsætte chocolate chips eller grofthakket chokolade – lyse, mørke eller hvide til dejen. Hvis man tilsætter chokolade, så er det en god ide at servere de lækre brownies, imen de stadig er lune, så der er små lommer af varm smeltet chokolade.
Verdens bedste brownies.
Ca. 24 stk.
100 gr smør
75 gr mørk chokolade af god kvalitet
75 gr hasselnødder, hakkede
2 store eller 3 små æg
100 gr lyst rørsukker
100 gr brun farin
1 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
2 spsk god kakaopulver, fx Valrhona
75 gr mel
Smelt smør og chokolade over svag varme i en lille gryde. Rør det godt sammen til en tyktflydende masse. Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig æggesnaps. Tilsæt bagepulver, vanille, kakaopulver og mel og vend rundt Tilsidst vendes det smeltede chokoladesmør og de hakkede hasselnødder i dejen.
Fordel dejen i en bradepande, ca 20 x 30 cm, foret med bagepapir og bag i ca. 20-25 minutter ved 175 grader (ikke varmluft). Mærk efter med en kødnål eller et lille træspyd om kagen er færdig. Lad kagen køle helt af i formen, inden den forsigtigt løftes op, og skæres ud i 24 små, kvadratiske brownies. Opbevar brownies i en lufttæt beholder eller frys dem.
Uhmmm, brownie!! Jeg har endnu ikke fundet den helt rigtige opskrift, lavet fra bunden af, måske jeg skulle prøve din. Den ser helt rigtig ud 🙂
KH
Birthe
Den ser godt nok lækker ud…Mums :o)
Mmmm brownies , jeg elsker brownies… Tror jeg vil afprøve din opskrift en af dagende , syntes det er svært at finde en ordenlig opskrift..
Mums manner. Den ser jo tosset god ud 😉
Altså i min verden er brownies en variation af en chokoladekage, og jeg elsker alle slags chokolade kage… Såååe, sender du ikke lige et stykke min vej?
Kh Julie
Åhh.. Jeg har total meget lyst til chokolade for tiden, så dine smukke billeder frister 🙂
Birthe – Det i hvert fald et forsøg værd, hvis du prøver denne her opskrift. Både mig selv og kæresten var ret vilde med dem. Det gælder bare om, at de ikke må få for lang tid i ovnen:-)
Kærlig hilsen
Anne.
Kristina – De var altså også meget meget lækre, så jeg kan kun opfordre til, at afprøve opskriften:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Pille – Jeg håber du vil synes lige så godt om resultatet som vi gjorde, hvis du kaster dig ud i brownie-projektet en af dagene:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Kristine L – Jeg lover dig, det var den også. Lige som en brownie skal være, hvis man spørger mig:-)
Julie – Ja, jeg kan jo ikke lide chokoladekager, men brownies er jeg vild med. Denne her er noget nær det bedste jeg har smagt, så helt ringe kan det jo ikke være:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Mademoiselle Black – Ja det er farligt at bevæge sig rundt på madblogs, når man har diverse lyster. Håber du får stillet din trang inden længe:-)
Brownies er en af de bedste kager, man kan få… men hvorfor er det lige, jeg læser sådan et indlæg her INDEN aftensmaden?! Argh! :-O
Hvordan foretrækker du at spise den? Med eller uden tilbehør?
Åhhh mand de ser gode ud jo!!!
Jeg er ligesom dig, slet ikke fan af chokoladekage, synes dem jeg har fået har været alt for tørre, men brownies – Uhhhhhmmm… mørk og saftig!
Total dårlig timing med min ingen kage/slik politik ;D
– Maj 🙂
Piskeris – Brownies er altid godt. Normalt spiser jeg bare en brownie naturel, men det smager bestemt også godt med en kugle god vanilleis til:-)
Maj – Ja, brownies harmonerer ikke med nul kage/slik politik. Skynd dig at smutte ud fra min blog igen;-)