Print Friendly, PDF & Email

Jeg bryder mig ikke specielt meget om chokoladekage. Brownies derimod, det er en helt anden sag – jeg elsker brownies. Fyldt med god, mørk chokolade, Valrhona kakaopulver og hassel eller valnødder.
Ideen til denne her opskrift opstod hen af vejen mens jeg bagte dem, den er sikkert ikke så forskellig fra andre opskrifter på brownies, den minder i hvert fald lidt om mine skildpaddebrownies, men ikke desto mindre blev det de bedste brownies jeg længe har smagt.

Opskriften er nem at gå til, og duften af chokolade breder sig hurtigt i hele huset. Det eneste man skal være lidt opmærksom på er, at de færreste ovne bager helt ens. Der er ikke noget så kedeligt som en tør og gennembagt brownie, man skal derfor holde lidt øje med kagerne i slutningen af bagetiden. Hiv dem hellere ud en gang for meget, og stik en kødnål eller et træspid i midten af kagen. Der skal selvfølgelig ikke sidde rå dej på pinden, men en lille smule dejrester gør altså ikke noget.

 

Nyd din brownie med en god kop kaffe eller te til. Det smager også godt med en kugle god vanilleis eller en klat creme fraiche rørt med lidt vanille. Istedet for nødder kan man tilsætte chocolate chips – lyse, mørke eller hvide til dejen. Server gerne brownies med chocolate chips lune, så chips’ene danner små lommer med varm smeltet chokolade.

Verdens bedste brownies.

Ca. 24 stk.

100 gr smør
75 gr mørk chokolade af god kvalitet
75 gr hasselnødder, hakkede
2 store eller 3 små æg
100 gr lyst rørsukker
100 gr brun farin
1 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
2 spsk god kakaopulver, fx Valrhona
75 gr mel

Smelt smør og chokolade over svag varme i en lille gryde. Rør det godt sammen til en tyktflydende masse. Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps. Tilsæt bagepulver, vanille, kakaopulver og mel og rør godt. Tilsidst vendes det smeltede chokoladesmør og de hakkede hasselnødder i dejen.

Fordel dejen i en bradepande, ca 20 x 30 cm, foret med bagepapir og bag i ca. 20 minutter ved 175 grader. Mærk efter med en kødnål eller et lille træspyd, for at finde ud af, hvornår kagen er færdig. Lad kagen køle helt af i formen, inden den forsigtigt løftes op, og skæres ud i 24 små, kvadratiske brownies.
Opbevar brownies i en lufttæt beholder eller frys dem.

Pin It on Pinterest

Share This