Print Friendly, PDF & Email

Kender du gnocchi? (Udtales njokki). Det er en lille bitte italiensk “bolle”, lavet af hvedemel eller moset kartoffel, æg og forskellige andre ingredienser. Man kan købe dem i velassorterede supermarkeder eller delikatesseforretninger og (og det kom som lidt af en overraskelse for mig) i Rema. Derudover kan man selvfølgelig selv lave dem, og det er faktisk ikke spor svært, blandt andet har Brdr. Price lavet dem i et af deres programmer, men i aften blev det altså en færdig pose, som jeg hev ud af køleskabet.

Gnocchi er ikke en form for pasta, men minder alligevel lidt om. Man kan vel kalde den en slags “fætter” til pastaen, og gnocchi serveres typisk som en let “indimellem-ret” i Italien, akkurat ligesom med pastaen. Den mest gængse måde at lave gnocchi på, i hvert fald at dømme ud fra mængden af opskrifter på nettet, og flere års nærstudie af diverse italienske menukort, er vist at servere dem i en god krydret tomatsauce, gerne med et generøst drys parmesan og frisk basilikum ovenpå.

 

 

Jeg har ikke noget imod tomatsauce, men i dag havde jeg altså mere lyst til comford food i ovnen med masser af smeltet ost på. Derfor fandt jeg istedet på, at tilberede gnocchi på samme måde som jeg normalt laver Mac n’ Cheese. Nemlig med en god bechamelsauce med friskrevet muskat og masser af revet ost. Og det fungerede altså upåklageligt og var lige det vi trængte til. Ved siden af fik vi en grøn salat og lækkert brød – perfekt hverdagsmad her efter det store fjerkræs og griseorgie.

Gnocchi a la “Mac n’ Cheese.

2 pers.

250 gr gnocchi

2 spsk smør

2 fed hvidløg, finthakket

2 spsk hvedemel

3 dl mælk

1 dl friskrevet parmesan

1 dl revet mozzarellaost

friskrevet muskat

salt og peber

1 pk. lufttørret skinke

frisk mozzarellaost og friskrevet parmesan til gratinering

frisk basilikum til pynt

Smelt smørret i en gryde og svits hvidløget heri. Tilsæt melet og rør smør og mel godt sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk godt mellem hver gang, så der ikke dannes klumper. Tilsæt osten og rør godt til den er helt smeltet. Smag til med muskat, salt og peber.

Kom gnocchi’erne i et fladt, ildfast fad. Skær skinken i mindre stykker og fordel den mellem gnocchi’erne. Hæld ostesaucen over gnocchi’en og drys med revet mozzarella og friskrevet parmesan. Gratiner gnocchi’en i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til osten er gylden og boblende. Lad retten stå ca 5 minutter og samle sig, inden der drysses med friske basilikumblade. Server med det samme – gerne med godt brød og en grøn salat til.

Pin It on Pinterest

Share This