Print Friendly, PDF & Email

Nu havde jeg jo, hvis jeg selv skal sige det, ret meget held med at bage stenalderbrød for lidt over en måned siden. Faktisk syntes vi begge to, at det smagte utroligt godt og var lidt anderledes i forhold til almindeligt brød, så da jeg fik en uventet fridag i dag, skyndte jeg mig at sætte dej over til endnu en variant indenfor stenalderverdenen – denne gang var det boller, der skulle afprøves.

Bollerne laves på malede frø, æg, salt, bagepulver og “HUSK”. Jeg har tidligere omtalt “HUSK” loppefrøskaller, da jeg bagte stenalderbrødet, men i den opskrift var det valgfrit, om man ville tilsætte dem eller ej. Det er det ikke denne gang, idet de er med til at binde dejen sammen, hvilket også er grunden til, at dejen skal hvile 10 minutter inden bagning, så fibrene kan suge fugten til sig.

Jeg maler frøene vha min Bamix stavblender, det går både nemt og hurtigt, men har man ikke sådan en, kan man sagtens bruge en blender eller food processor.

 

 

De færdige boller bliver lækre og luftige og smager virkelig godt. Jeg spiste en halv lun bolle med lidt smør på og den anden halvdel med en skive hvidløgsspegepølse som et lille mellemmåltid, og det smagte skønt. Bestemt ikke sidste gang jeg har bagt de boller. Og så tog det under 10 minutter at lave dejen – ren win win. Det er jo lige før, man kan bage friske boller til morgenmaden.

Stenalderboller med frø og gulerødder.

8 stk.

1/2 dl solsikkefrø

1 dl sesamfrø

1/2 dl hørfrø

1 gulerod, groftrevet

1 spsk “Husk” loppefrøskaller

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

4 æg

Blend solsikke og sesamfrø til mel. Kom melet i en skål og tilsæt hørfrø, revet gulerod, HUSK, salt, bagepulver og æg. Rør dejen godt sammen og lad den hvile i ca 10 minutter. Sæt herefter dejen i klatter på en bageplade vha en ske. Glat evt bollerne lidt med fugtige fingre. Bag bollerne ved 200 grader i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad bollerne køle af på ovnristen.

Note. Spis bollerne med pålæg eller som de er. De er også gode at bruge som burger eller sandwichboller. Lidt ekstra krydderier kan tilsættes dejen eller drysses ovenpå bollerne før bagningen, hvis man ønsker lidt mere eller anderledes smag. Bollerne holder sig friske et par dage i en plastikpose. De kan evt. ristes, hvis man bruger dem til morgenmad.

Pin It on Pinterest

Share This