Print Friendly, PDF & Email

Jeg har været lidt fraværende på bloggen i den sidste uges tid. Der har været arrangementer eller træning hver aften, og selvom vi selvfølgelig har fået mad, har det ikke været noget, der ikke har været postet på bloggen før.

Torsdag aften var vi inviteret til min mosters fødselsdag, og i den anledning havde jeg lovet at lave lidt kage til kaffen. Jeg havde lavet en portion romkugler, men vidste ikke rigtigt, hvad jeg ellers skulle finde på, udover at det gerne måtte være noget, der ikke tog alt for lang tid, men stadigvæk mindede lidt om fødselsdag med flødeskum, creme og lign. Ideen kom til mig, da jeg stod lænet over frysedisken i Fakta og kiggede efter nogle frosne hindbær. Der lå nemlig adskillige pakker “bag selv” fastelavnsboller, og dem kunne jeg da sagtens forestille mig, at jeg kunne bage og derefter fylde med flødecreme, hindbærsyltetøj og flødeskum.

Som sagt så gjort. Jeg købte 2 pakker fastelavnsboller (8 stk. i alt), og kørte hjem og gik i gang. Jeg startede med at bage bollerne og imens de afkølede, lavede jeg en portion flødecreme, ved at piske et brev cremepulver sammen med mælk og blande cremen med tilsvarende mængde flødeskum. Man kan sagtens koge sin egen vanillecreme, lade den afkøle og røre den sammen med flødeskum. Desværre var jeg lidt i tidspres, og det blev derfor bare koldmælks-kagecreme i denne omgang.

Udover flødecreme, flødeskum og hindbær ville jeg også gerne have lidt crunch i bollerne, så jeg fandt 8 store makroner frem. Bollerne blev fyldt og pyntet med lidt flormelis, en lille flødetop og lidt frysetørrede hindbær, inden jeg satte dem på et fad og tog dem med hen til min moster, hvor de blev en stor succes.

Faktisk var det den første flødefastelavnsbolle jeg spiste i år, men den smagte super godt og på en måde var det også meget mere lækkert at få dem serveret nu, fremfor til fastelavn, hvor de sælges alle steder og man er lige ved at få lidt for meget. Jeg har det på samme måde med æbleskiver, som smager meget bedre i juli end i december, hvor man nærmest får dem kastet i nakken alle steder.

 

 

Jeg vil tro, at man kan være heldig at finde tiloversblevne “bag selv” fastelavnsboller i butikkerne endnu, men ellers kan man sagtens bruge “bag selv” cremeboller – det er nogenlunde det samme og de smager ens. Selvfølgelig kan man også lave sin egen wienerbrødsdej og bage bollerne af den, men de her fastelavnsboller smager skønt og ser rigtig flotte ud og så kan de fremtrylles på under 1 time.

Nemme fastelavnsboller med fløde, creme og hindbærmarmelade.

8 stk.

8 stk. bag selv fastelavnsboller, færdigbagte og afkølede.

1 portion flødecreme, se ovenstående.

2,5 dl piskefløde

8 spsk. god hindbærmarmelade

8 makroner

Evt. flormelis og frysetørrede hindbær til pynt

Flæk fastelavnsbollerne forsigtigt med en skarp kniv. Placer underbollerne på et fad og læg overbollerne til side til senere. Læg først en klat hindbærmarmelade på hver underbolle og læg herefter en makron på midten af bollen. Sprøjt en krans af flødeskum rundt i kanten af bollen, og læg en skefuld flødecreme i kransens hul. Til sidst lægges overbollerne på som låg og lidt flormelis sigtes over hver bolle. Pynt med en lille top flødeskum og drys med lidt frysetørrede hindbær. Bollerne kan også pyntes med glasur. Lad bollerne stå køligt indtil servering.

Note. Man kan sagtens variere fyldet i bollerne. I stedet for hindbærmarmelade kan man komme solbær, æble, jordbær eller sveskefyld i bollerne. Desuden kan man udskifte frugtfyldet med en klat Sarah Bernhardt creme eller man kan smøre en 1 spsk. dulce de leche eller smeltet blød nougat på bunden.

Pin It on Pinterest

Share This