Print Friendly

Rejesalat-1-1024x658

Til vores påskefrokost i søndags skulle der selvfølgelig lidt fisk på bordet. Men da vi alle har forskellige syn på sild –  nogle spiser det gerne, andre rører det ikke, jeg selv er mest til stegte sild i lage osv osv, syntes jeg ikke det var det oplagte, at lægge ud med en sildemad. Desuden ville jeg gerne have, at det skulle være noget lidt mere “friskt” og forårsagtigt – for det var jo en påskefrokost, på trods af sneen i haven.

Valget faldt på en af min mors opfindelser, nemlig rejesalat med forårsløg, mango og chili. Det er verdens bedste rejesalat, i hvert fald i min verden, blandt andet fordi det ikke er en mayonnaisetung sag, der skal spises på brød, men derimod en sprød og cremet salat med bid fra forårsløgene og en snert af chili, der skal nydes med et lille stykke flute “on the side”.

Det er ved at være nogle år siden, hun lavede den første gang, og det er faktisk kun pga. bloggen, at vi har opskriften endnu. Min mor er nemlig rigtig god til at eksperimentere i et køkken, og det har vi fået mange skønne retter ud af, men når det ikke bliver skrevet ned, hvad de indeholder, så er det jo svært at gentage succes’erne – at du ved det! 😉

Denne her rejesalat sidder som sagt lige i skabet og er hverken tung eller fed. Den er perfekt som både forret og frokostret, serveret med lidt godt flute, og så er den nem at lave og kan tilberedes i forvejen. Man skal dog være opmærksom på, at jo længere tid man lader salaten trække, jo mere smag og styrke vil forårsløgene afgive, men det er bestemt ikke noget der gør noget, og så bliver det altså hellere ikke stærkere!!!. Jeg foretrækker at lave dressingen om aftenen, blande rejer og forårsløg i, og lad den stå og trække i køleskabet natten over. Lige inden servering vender jeg mangotern i salaten og anretter den. Hvis mangostykkerne ligger i salaten natten over, kan man godt risikere, at de mister lidt smag og bliver overdøvet af forårsløgene, og det er netop den søde, parfumerede mango i selskab med chilien, der er med til at gøre salaten så lækker og anderledes.

Udover rejesalaten fik vi også tunmousse anrettet med røget laks, rejer, tomattern og lidt dild. Måske er tunmousse et levn fra 80’erne, men jeg elsker det og der bliver spist op hver gang, så jeg kan vist ikke være den eneste 😉 Jeg bruger stort set altid den samme opskrift, når jeg lavet tunmousse. Den ligger her og der skal IKKE løg i, hvis man spørger mig, men det er jo en smagssag.

 

 

Mors rejesalat med forårsløg, mango og chili.

Ca. 4 port.

4 spsk creme fraice

3 spsk sød chilisauce

evt. lidt chiliolie, hvis man ønsker mere chilismag, men det er ikke nødvendigt.

salt og peber

250 gr rejer, afdryppede

1 bundt forårsløg, skåret i små ringe

1 mango, skrællet og skåret i små tern.

Evt. et drys chili explosion fra Santa Maria til pynt

Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber. Tag en lille smule rejer, ringe af forårsløg og mangotern fra til pynt og rør resten i dressingen. Ved servering anrettes rejesalaten på et fad eller i en skål og de tiloversblevne rejer, løgringe og mangotern drysses over. Pynt evt. med et drys chili explosion og server med lidt brød til.

Pin It on Pinterest

Share This