Print Friendly, PDF & Email

Ja okay, verdens bedste broccolisalat er måske lidt af et postulat, i betragtning af hvor mange varianter der findes, men det er i hvert fald den bedste jeg nogensinde har smagt og dermed også lavet. Vi fik den til aftensmad i dag, sammen med et grillet kyllingebryst, og det var simpelthen så let og lækkert og ikke mindst utroligt mættende.

Opskriften kommer fra Tommy, men rygtet vil vide, at den i virkeligheden stammer fra Fru Tommy’s mor, Ellen. Så egentlig burde dette indlæg måske hedde “Tommy’s mors opskrift på verdens bedste broccolisalat”, men det blev jo ligesom lidt for langt, så jeg kortede det lidt af, men jeg ændrede nu også en lille smule i opskriften.

Noget af det der kendetegner en virkelig god broccolisalat er, udover broccoli selvfølgelig, en overordentlig generøs mængde bacon på toppen. Erfaringen siger mig, at så kan man få selv det mest grønsagsforskrækkede menneske til at spise den. Men jeg har efterhånden spist min andel af broccolisalat, og hvor er jeg altså blev snydt mange gange, når bjerget af “bacon” på toppen har vist sig i stedet at være soltørrede tomater i strimler. Ikke et ondt ord om soltørrede tomater, i hvert fald ikke i dette her indlæg, men hver ting til sin tid og de skal IKKE i min broccolisalat.

Bacon er der i så rigelige mængder her, men derudover har jeg også for første gang stiftet bekendtskab med æbletern i broccolisalat, og det er altså en vinder. Det knasende, sød-syrlige indslag er ganske enkelt et hit og så bliver man heller ikke helt så træt i kæberne af udelukkende at tygge broccolibuketter.

 

 

Jeg lavede dressingen til salaten på fromage frais, men et hvilket som helst syrnet mælkeprodukt kan bruges, fx skyr, creme fraiche eller tykmælk. Juster konsistensen med lidt mayonnaise og smag til med lidt sukker, hvidvinseddike og salt og så er den ellers hjemme. Rosiner eller tørrede tranebær er skønt i salaten, men da der er meget delte meninger om den slags “utøj” i salat, kan det være en idé, at servere det i en skål ved siden af, så folk selv kan drysse det over eller lade være. Det er så træls at se på alle de små efterladte bunker med rosiner på tallerkenkanten, når folk er færdige med at spise.

Broccolisalat.

4 pers.

1 broccolihoved, renset og delt i småbitte, mundrette buketter

1 rødløg, finthakket

2 æbler, skrællet og skåret i små stykker

3 spsk solsikkefrø

evt. rosiner eller tranebær

1 pk. bacon i skiver

Dressing.

2-3 dl creme fraiche, fromage frais eller lign.

2 spsk mayonnaise

1-2 spsk hvidvinseddike

1-2 spsk sukker

salt

Kom broccolibuketterne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå i 5 minutter og afdryp derefter broccolibuketterne og kom dem i en skål sammen med løgtern, æblestykker, solsikkefrø og evt. rosiner eller tranebær, hvis de ikke serveres ved siden af. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Vend dressingen over broccoliblandingen og rør det hele godt sammen. Steg baconskiverne og lad dem dryppe af på fedtsugende papir, inden de brækkes eller hakkes i mindre stykker med en kniv. Lige inden servering fordeles baconstykkerne øverst på salaten.

Pin It on Pinterest

Share This