Print Friendly, PDF & Email

For et par måneder siden, bagte jeg den mest fantastiske æbletærte med kanel, hvis jeg selv skal sige det. Allerede dengang forestillede jeg mig, at kagen også ville være lækker med rabarber. Og eftersom haven nu bugner med rabarber, var det jo oplagt at afprøve teorien. Så da vi spiste hos mine forældre i går aftes, bagte jeg kagen til aftenskaffen/teen og den blev en stor succes.

Syren fra rabarberne passer fantastisk godt sammen med den søde marcipan og det er lige før, at jeg synes denne her tærte, er endnu bedre, end den jeg bagte med æbler og kanel, selvom den også var god. Og så er det jo yderligere et plus, at det kun tager ca. 10 minutter at røre kagen sammen, fordele den i formen og sætte den i ovnen. Bag og vurder selv – det er utroligt nemt og jeg kan næsten love, at det bliver en succes, uanset om man byder familie, venner, kæreste eller kollegaer på kagen.

 

 

Rabarber-mazarintærte.

4-5 per.

250 gr marcipan

150 gr lyst rørsukker

2 æg

1 tsk vanillepulver

100 gr hvedemel

2 stængler rabarber, skåret i tynde skiver

smør til formen

grofthakkede nødder eller mandler samt perlesukker til drys

Pluk marcipanen i mindre stykker og bland den med sukker, æg, vanillepulver og mel. Rør det hele godt sammen i en køkkenmaskine. Har man ikke en køkkenmaskine, æltes marcipan, sukker og æg sammen, hvorefter vanillepulver og mel tilsættes og blandes i dejen. Læg bagepapir i bunden af en springform, ca 20-22 cm og smør formen med lidt smør langs kanterne. Fordel dejen heri. Læg rabarberstykkerne på dejen og pres dem lidt ned i dejen med håndfladen. Drys kagen med grofhakkede mandler/nødder og perlesukker og bag ved 175 grader i 30-40 minutter, til kagen er gylden og gennembagt. Server kagen lun med creme fraiche eller vanillecreme.

Pin It on Pinterest

Share This