Print Friendly, PDF & Email

Efter en uge med restaurantbesøg, diners og take away i New York, brændte vi virkelig efter noget hjemmelavet og enkel aftensmad i aften. Overskud er der til gengæld ikke så meget af, for vi slås stadig med lidt jetlag, men uanset hvad var der ikke nogen af os, der ville have take away til aften. Rugbrødsmadder, blev vi dog enige om, var lige enkelt nok, så jeg kørte i stedet op og købte ind til en tærte med broccoli. Og for at gøre det så nemt som overhovedet muligt, købte jeg en rulle færdig tærtedej og lavede tærten på den. Hjemmelavet tærtedej er selvfølgelig at foretrække, men helt ærlig synes jeg de færdigkøbte smager ganske glimrende og de kan sagtens bruges, når jeg ikke gider have fingrene i dej.

Bacon i tern var der i køleskabet sammen med et bæger creme fraiche, så det var i realiteten kun æg og broccoli, jeg skulle købe. Dejen blev fordelt i tærteformen og imens den forbagte i ovnen, snittede jeg broccoli i mindre stykker og rørte æggemassen sammen og kæresten stegte baconternene på panden.

 

 

Fyldet blev lagt i den forbagte bund, æggemassen fordelt øverst og det hele kom i ovnen i 25 minutter, hvorefter der var lækker, næsten hjemmelavet, aftensmad. Skønt og lige hvad vi trængte til efter en uge med amerikanske specialiteter. Lige så lækkert det er at spise på restauranter, når man er på ferie, lige så meget savner man altså hjemmelavet mad, når man kommer hjem igen.

Nem broccolitærte med bacon.

2-3 pers.

1 rulle tærtedej (alternativt kan man selvfølgelig lave sin egen)

1 broccoli, skyllet og delt i små buketter

1 pk. bacon i tern

5 æg

3 spsk creme fraiche

salt og peber

Fordel tærtebunden i et tærtefad og prik dejen med en gaffel. Forbag dejen efter forskriften på emballagen, typisk skal den bage 10-15 minutter ved 200 grader. Imens steges bacon på en pande og æggemassen røres sammen af æg, creme fraiche, salt og peber. Fordel broccolibuketter og bacon i den forbagte bund og hæld æggemassen over. Bag tærten ved 200 grader i ca 25 minutter til æggemassen er stivnet og tærten er gennembagt. Server den varme tærte med blandet salat.

Pin It on Pinterest

Share This