Print Friendly, PDF & Email

Selvom jeg egentlig ikke er den vilde fan af pølser – og stort set kun spiser dem, hvis de bliver grillet, så er der bare nogle gange, hvor jeg får lyst til et pølsehorn med sennep og ketchup og det skal være af den gode, hjemmelavede slags – pølsehornet altså, for pølserne køber jeg hos slagteren.

Jeg har haft fri fra skole i denne her uge og har nydt at gå herhjemme – Morten har derimod arbejdet som sædvanligt, men har altid tidligt fri om fredagen, så jeg havde beregnet det sådan, at der var nybagte pølsehorn, sennep, ketchup og frisklavet te, da han kom hjem fra arbejde kl. 14, hvilket ikke var noget, jeg ligefrem blev upopulær på. Desuden havde jeg lavet en stor portion mini romkugler i går, som Morten havde med på arbejde til kollegaerne i dag, så der var lutter ros til mig, da han kom hjem. Og nu står weekenden så for døren – dejligt!

Lette og luftige pølsehorn.

20 stk

2.5 dl lillefingervarmt vand

25 gr gær

1 tsk salt

1 tsk sukker

1 spsk olie

400 gr hvedemel

10 gode pølser, skåret i halve

Evt. sammenpisket æg til pensling

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Kom til sidst melet i og ælt til en glat og blød dej. Måske skal der bruges mere eller mindre mel, så pas på med at tilsætte det hele på én gang. Læg et viskestykke eller lignende over skålen og laddejen hæve til dobbelt størrelse.

Slå dejen ned og del den i 20 stykker. Sno hvert stykke til en tynd dejstrimmel og sno den uden om hver halve pølse. Klem godt sammen, så dejen bliver sidende på pølsen – lidt ligesom snobrød på en pind. Lad hornene efterhæve på en bageplade i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg eller bare med lidt vand. Bag hornene ved 180 gr varmluft i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på ovnristen og server dem lune  med sennep og ketchup.

Note. Hornene kan sagtens holde sig til dagen efter, men skal man gemme dem i længere tid, eller skal de bruges til madpakker, kan de med fordel fryses.

Pin It on Pinterest

Share This