Print Friendly

Forleden dag, da vi var i køkkenet i skolen, lavede et par af mine klassekammerater denne her pizza på rodfrugtbund med tomatpesto, ost, lufttørret skinke og til sidst toppet med frisk rucolasalat og den var simpelthen så lækker, at jeg var nødt til at forsøge at gøre dem kunsten efter.

Det skete så fredag aften, da vi havde mine forældre til spisning og de var, ligesom mig, meget begejstret for pizzaen, men den er altså også usædvanlig lækker. De søde og let karamelliserede rodfrugter, akkompagneret af den syrligt-søde tomatpesto, den bløde, smeltede ost og den salte skinke samt skarphed og knas fra rucolasalaten er ganske enkelt et match made in heaven. Og udover at den smager fantastisk, er den også glutenfri og kan derfor serveres for folk, der ikke tåler gluten eller spiser efter kostprincipper som fx LCHF. Fjerner man skinken, kan man desuden bruge pizza’en som en lækker vegetar-ret.

 

 

Jeg serverede en lille pizza til os hver, men man kan også bage én stor, firkantet pizza. Gør man det, kan den fx skæres ud i små stykker, der kan serveres som snacks til en drink. Bryder man sig ikke om lufttørret skinke, kan man i stedet erstatte den med en god chorizo. Og hvis man ønsker lidt mere “pift” i maden, kan man erstatte den revne mozzarellaost med revet chiliost eller bruge chili pesto i stedet for tomat.

Rodfrugtpizza med tomatpesto, lofttørret skinke og rucola.

4 stk.

3-4 pastinakker eller persillerødder

4 store gulerødder

4 æg

1 glas tomatpesto

1 pose revet mozzarella

8 skv. lufttørret skinke

1 pk. frisk rucolasalat

Skræl pastinakker/persillerødder og gulerødder og skræl dem herefter i tynde spåner –  enten med en tyndskræller eller med kartoffelskrælleren. Kom grønsags-spånerne i en skål og slå de 4 æg ud i grønsagerne. Rør blandingen godt sammen – brug evt. fingrene, det kan være det nemmeste. Bred grønsags-æggeblandingen ud i 4 pizzabunde på 2 bageplader med bagepapir. Bundene skal have størrelse som en lille frokosttallerken. Bag bundene i 10-15 minutter ved 200 grader, til æggemassen har sat sig og grønsagsspånerne er let gyldne i kanten.

Fordel tomatpestoen på de fire forbagte bunde og drys revet ost ovenpå. Øverst lægges 2 skv. skinke på hver bund. Bag bundene i yderligere 10 minutter ved 200 grader, til osten er smeltet og skinken har trukket sig let sammen. Lad bundene sætte sig et minuts tid, inden de løftes over på tallerkner og pyntes med en håndfuld rucolasalat øverst. Server straks.

Note. Skal rodfrugtpizzaen skæres ud i små firkanter og serveres til en drink, fordeles ægge-rodfrugtblandingen bare i en stor firkant på en bageplade i stedet for i fire, små, runde pizzaer.

Pin It on Pinterest

Share This