Print Friendly

På det seneste har jeg eksperimenteret med, og haft held til, at fremstille en salt version af den kendte og elskede kageklassiker – rouladen. Jeg husker desværre ikke længere, hvor jeg fik ideen til den saltede roulade, i stedet for den søde fra, men i hvert fald arbejdede jeg videre på den og nu er madrouladen med salatfyld en realitet og tæt på at være en ny forårs- og sommerfavorit her i huset.

Den smager skønt, er hurtig at lave og kan desuden tilberedes i forvejen, så vi spiser den gerne de dage, hvor vi har lidt travlt, fordi vi skal til hvalpetræning eller lign. Det er dejlig og nem aftensmad, eller en skøn frokostret, som ikke falder så tungt og jeg tror bestemt, den vil komme på menuen, når vi inden så længe rammer de lange og varme sommerdage, hvor man ikke lige trænger til alt for tunge og solide retter på middagsbordet.

 

 

Udover skinke forestiller jeg mig også, at man kan lave en version med fisk – fx laks, rejer og/eller tun og man kan selvfølgelig også helt udelade kødet og lave en madroulade med vegetarfyld. Endelig kan man lave den LCHF-style, hvis man laver bunden uden hvedemel.

Madroulade med skinke og salatfyld.

2-3 personer.

Rouladebund.

125 gr hvedemel

5 dl mælk

4 æg

1 tsk salt

Rør mel og mælk sammen til en klumpfri dej. Tilsæt salt og pisk æggene i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel rouladedejen herpå i en stor firkant – den skal være temmelig flydende. Bag bunden ved 200 grader i 20-25 minutter, til den er gylden og stivnet. Tag bunden ud af ovnen og lad den køle af.

Fyld.

1 moden avocado

2 spsk creme fraiche

1 spsk citronsaft

1/2 tsk salt

1 pk hamburgerryg i skiver eller en pk skinke i strimler

1/3 iceberg salat

2 tomer

1 lille peberfrugt

1/2 agurk

1 lille dåse majs

Evt lidt creme fraiche dressing, købt eller hjemmelavet

Imens bunden køler gøres fyldes klar. Halver avocadoen, fjern stenen og hul kødet ud med en ske. Mos kødet med en gaffel, tilsæt creme fraiche, citronsaft og salt og smør avocado-mosen på bunden. Hamburgerryg skæres i små tern, salat, tomat, peberfrugt og agurk snittes. Majsen åbnes og drænes for væde. Det hele fordeles på bunden. Dryp evt. lidt creme fraiche dressing på toppen og rul rouladen sammen. Pas på med at komme alt for meget fyld på bunden, så bliver den svær at rulle sammen, uden at det hele ryger ud. Pak rouladen i stanniol eller bagepapir og lad den hvile på køl indtil servering.

Note. Det smager også godt at tilføje stegt bacon til fyldet. Hvis man ikke har mulighed for selv at lave avocado-mosen, kan man købe en færdig dåse guacamole.

Pin It on Pinterest

Share This