Print Friendly, PDF & Email

Godt nok er det ved at være noget tid siden, de første spæde rabarberskud tittede op af jorden, men jeg har fuldstændig glemt at få denne her opskrift på rabarberkompot postet på bloggen, så nu kommer den altså. Hellere sent end aldrig.

Jeg kan rigtig godt lide rabarberkompot med masser af vanillekorn og lidt knas fra en portion smuttede og grofthakkede mandler. Bryder man sig ikke om mandler, eller synes man ikke, de passer sig i en rabarberkompot, så kan man jo bare udelade dem. Kompotten spiser vi ovenpå skyr eller græsk yoghurt om morgenen. Det fungerer også rigtig fint i en omgang lette og luftige pandekager og endelig skal man jo ikke undervurdere den søde rabarberkompot i det salte køkken. Præcis ligesom ribs gelé gør sig noget så godt til en forloren hare, så er rabarberkompot genialt til en stegt eller grillet kylling.

 

 

Jeg plejer at lave en lille portion af gangen – det er nemt at lave, så der sker ikke noget ved, at man koger rabarberkompot over et par omgange. Rabarberkompot holder sig ca. 1 uge i køleskabet og koger man en for stor portion, risikerer man, at det ikke bliver spist og i stedet må smides ud.

Vanilleprikket rabarberkompot med mandler.

250 gr rabarber

75 gr sukker

kornene af 1 vanillestang

1-2 spsk smuttede og grofhakkede mandler

Rabarberne skylles og skæres i tynde skiver. Vanillekornene masses ud i 1 spsk af sukkeret på et skærebræt, så kornene skilles ad. Herefter kommes rabarber, sukker og vanillesukker samt den tomme vanilleskal i en lille gryde. Kog rabarberne møre – det tager 10-15 minutter afhængigt af rabarbernes størrelse. Smag kompotten til – måske skal der lidt mere sukker i og tag herefter gryden af varmen. Tilsæt mandlerne, hæld kompotten i en ren skål og lad den afkøle inden den spises til yoghurt, pandekager eller stegt kylling.

Pin It on Pinterest

Share This