Print Friendly, PDF & Email

Selvom det er sommer, så er det jo også engang imellem tilladt at kravle sammen i sofaen med en god kop te og nyde en film og lidt snacks. Fx de her lækre, honningristede og saltede peanuts, som jeg lavede i eftermiddags og som vi nipper af her til aften, imens vi ser Strisser på Samsø på iPaden. Vi er ved at gense hele serien, altså ikke fordi der er så frygtelig mange afsnit, men det er alligevel et hyggeligt gensyn med Lars Bom og hans problemer med såvel de lokale som turisterne på Samsø.

 

 

De honningristede peanuts er lavet efter samme fremgangsmåde, som jeg lavede honningristede og saltede mandler efter, for snart et par måneder siden og de kan absolut anbefales. Det tager under 10 minutter at lave dem og så er det ellers bare at gå i krig med de letsaltede nødder i den knasende og gyldne honningkaramel. Skulle der blive noget til overs, skal de opbevares i en lufttæt bøtte, for med den høje luftfugtighed vi har her om sommeren, kan peanuts’ene let blive klistrede. Er skaden alligevel sket, som bred dem ud på en bageplade og rist dem et par minutter i ovnen ved 200 grader. Lad herefter peanuts’ene afkøle og så er de fine igen.

Honningristede og saltede peanuts.

100 gr saltede peanuts

1 spsk honning

2 spsk vand.

evt. lidt ekstra salt

Kom peanutsene på en varm, tør pande og rist dem til de er let gyldne eller til de begynder at dufte. Ryst panden med jævne mellemrum. Rør imens honning og vand sammen i en lille skål. Når peanuts’ene er gyldne hældes honningvandet på panden og der røres godt rundt, så honningen fordeles. Bliv ved med at vende rundt indtil vandet er fordampet og honningen er blevet til en gylden karamel, der sidder som et lag på peanuts’ene. Det tager 2-4 minutter. Hæld de honningkaramelliserede peanuts ud på et stykke bagepapir og lad dem køle let, inden de hurtigt skilles ad. Drys evt. lidt ekstra salt på peanuts’ene, men smag først – nogle peanuts er mere salte end andre.

Opbevar de afkølede honningristede peanuts i en lufttæt beholder.

Pin It on Pinterest

Share This