Print Friendly, PDF & Email

Jeg elsker tærter og er altid på jagt efter nye, spændende varianter. Alligevel ender det på en eller anden måde ofte med de klassiske grønsagstærter, fx en broccolitærte eller en gulerodstærte.

Men så var det, at jeg kom på at lave en tærte med fyld af kylling og bacon – kombinationen af kylling og bacon fungerer jo ret så glimrende andre steder, så hvorfor ikke i en tærte? For at det ikke kun skulle være en tærte med kød, tilsatte jeg også et bundt forårsløg i tynde ringe og ca. 2 dl grønne ærter, som var blevet til overs, efter jeg lavede den forrygende pasta i flødesauce med bacon og ærter forleden dag og resultatet blev virkelig virkelig godt.

Vi var alle enige om, at det var en rigtig lækker tærte og den vil bestemt blive lavet igen. Næste gang kunne jeg godt finde på at komme små stykker ananas i fyldet, sammen med kylling, bacon, forårsløg og karry, men det må nok primært blive i den ene halvdel af tærten, for Morten er absolut ikke begejstret for frugt i det salte køkken.

 

 

Jeg var doven og brugte en rulle færdig tærtedej, men vil man hellere lave dejen selv, ligger der en nem og lækker opskrift på tærtedej her og foretrækker man en grov bund, ligger der en lidt grovere variant her.

Tærte med kylling og bacon.

1 rulle færdigkøbt tærtedej

1 pk kyllingebryst – der var 280 gr i min pakke

1 pk bacon i tern eller skiver, skåret i mindre stykker

1 bundt forårsløg, skyllet og skåret i tynde strimler

2 dl grønne ærter

1 tsk karry – kan udelades

1 nip chiliflager – kan udelades

5 æg

2 dl creme fraiche

75 gr revet ost

salt og peber

Kom tærtedejen i et tærtefad og forbag bunden efter anvisning på pakken. Steg baconstykkerne på panden, til de er lysebrune. Skær kyllingebrystet i mindre tern og brun dem på panden sammen med baconstykkerne. Når kyllingen er brunet godt af, tilsættes forårsløg, ærter og karry. Lad det hele simre et par minutter, smag til med salt og peber og tag panden af varmen. Fordel kylling-bacon fyldet i den forbagte tærtebund. Pisk æg, creme fraiche, revet ost, salt og peber sammen og hæld æggefyldet over kylling-baconfyldet. Bag tærten ved 200 grader i ca. 25 minutter til den er gylden og æggemassen stivnet. Server med en god salat.

Note. Jeg synes, det passede fint med karry og chili til fyldet, men vil man hellere have den rene smag af kylling og bacon, kan man bare nøjes med at krydre med salt og peber. Tærten er også god kold, hvis der bliver rester til dagen efter.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)

Pin It on Pinterest

Share This