Print Friendly

Det er ikke så ofte, at jeg bager muffins eller cupcakes som vel efterhånden er den mere gængse betegnelse for de fine, små kager i papirformene, men man kommer ikke udenom, at til en skovtur er de enormt praktiske og så kan de transporteres, uden at man behøver frygte for udseendet, når kagerne pakkes ud ved rejsens ende. Jeg mangler nok det der pynte-gen, som dem der kan bruge rigtig lang tid på at pynte en cupcake har, men mindre kan jo også gøre og jeg synes egentlig, at de her muffins er fine som de er med et minimum af pynt.

Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på citronmåne med marcipan og fordelte så dejen i muffinforme i stedet for i en springform. Resultatet blev lækre og luftige muffins med en tydelig smag af citron og sødme fra marcipanen. Jeg brugte også lidt citronsaft i glasuren, som blev fordelt ovenpå kagerne, men bliver det en smule for syrligt, kan man jo bare nøjes med at komme citron i kagerne og så pynte dem med en helt almindelig glasur lavet på vand og flormelis.

 

 

Kagerne gjorde stor lykke på en skovtur lørdag eftermiddag som bestemt ikke blev dårligere af, at septembervejret viste sig fra sin bedste side og at der desuden blev fundet og høstet en stor portion gule kantareller.

Citronmuffins med marcipan.

12 stk.

150 gr smør

150 gr sukker

4 æg

100 gr revet marcipan

1 tsk vanillepulver

125 gr hvedemel

1 tsk bagepulver

reven skal og saft af 1 økologisk citron

4-5 spsk flormelis

Evt. lidt frysetørret hindbær til pynt

Rør smør og sukker sammen, tilsæt æg og revet marcipan og pisk det hele til en luftig masse. Vend vanillepulver, hvedemel og  bagepulver i dejen sammen med revet citronskal og saft, men hold et par spsk af saften tilbage – den skal bruges til glasuren. Fordel dejen i 12 muffinforme og bag kagerne ved 175 grader i ca. 20 minutter til de føles faste, hvis man trykker let på dem med en finger. Lad kagerne køle af på ovnristen. Rør de sidste 2 spsk citronsaft sammen med flormelis og lidt ekstra vand til en klumpfri glasur. Glasér de afkølede kager med glasuren og drys evt. med frysetørrede hindbær.

Pin It on Pinterest

Share This