Print Friendly, PDF & Email

Halloween, eller Allehelgens Aften, som det jo oprindeligt hed herhjemme, er egentlig ikke noget, vi som sådan fejrer. Bevares, jeg synes det er vældig hyggeligt at pynte op med græskar og lys ved hoveddøren, men det er nok lige så meget fordi, jeg synes det ser så smukt ud og ligesom hører sig efteråret til. I år er vi ikke engang rigtigt hjemme til Halloween, som falder på den 31. oktober, for den 1. november rejser vi til New York, men til gengæld regner jeg med at få min lyst til uhygge og græskar styret, når vi indtager Manhattan på selveste dagen efter dagen.

Men selvom vi ikke rigtigt fejrer Halloween, så kan man jo godt lave nogle af de fine, uhyggelige snacks, som man ser alle mulige steder på denne her tid af året – ikke mindst på de amerikanske madblogs. Her har jeg taget udgangspunkt i en helt almindelig opskrift på sprøde grissini og så har jeg formet dem som fingre og sat en mandel på som negl. Voila – krogede og sprøde heksefingre. Okay, jeg indrømmer, at mine måske nærmere kan betegnes som pølsefingre end krogede heksefingre – i hvert fald må der være tale om fingrene på en særdeles velnæret heks. Jeg synes egentlig, at jeg trillede dejpølserne ret tynde, men de kunne åbenbart godt have været endnu tyndere.

Heksefingrene er geniale som en lille starter eller snack, fx før en Halloweenfest. Man kan sagtens spise dem “au naturel” men det smager også skønt at dyppe de sprøde snacks i en god dip, fx en grøn guacamole, hvis man nu skal blive i halloween-stemningen. Ellers går man jo heller ikke galt i byen med en god aioli eller måske bare et brev færdiglavet dip rørt op i lidt creme fraiche?

Sprøde heksefingre.

Ca. 30 stk.

2.5 dl lunkent vand

25 gr gær

2 tsk salt

1 spsk tørret basilikum

1/2 dl olie

150 gr durumhvede

250 gr hvedemel

desuden smuttede mandler til pynt

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, basilikum, olie og durumhvede. Tilsæt hvedemelet og ælt til en blank og smidig dej. Alternativt kan alle ingredienserne kommes i en røreskål og samles i en køkkenmaskine. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Tril dejen til pølser og form dem til krogede heksefingre. Læg fingrene på en bageplade med bagepapir og tryk en smuttet mandel på hver finger som negl. Lad dem efterhæve i ca. 15 minutter. Bag fingrene gyldne ved 200 gr i 20-25 minutter, skru derefter ned for ovnen og bag dem i yderligere 15 minutter ved 150 grader, til de er helt sprøde. Lad fingrene afkøle på ovnristen og server evt med en god dip.

Pin It on Pinterest

Share This