En af de allerbedste måder, at anvende modne bananer på må uden tvivl være en lækker og svampet banankage. Måske ikke den sundeste måde, men afgjort den bedste. Og gerne med masser af god, mørk chokolade i dejen eller som et tykt lag overtræk på toppen af kagen.
De sidste par dage har det stort set ikke været lyst – gråvejr og støvregn og mine stearinlys på spisebordet har været tændt hele dagen. Sådan nogle novemberdage rimer på kage, varm te og bløde tæpper på sofaen, så der skulle ikke meget overtalelse til at få mig i køkkenet og bage. Opskriften lå allerede og ventede, jeg har nemlig tidligere haft stor succes med at bage durumboller fra Cofoco Kogebogen, så da jeg på Alt for Damernes hjemmeside, så opskriften på denne her skønne banankage, som er udarbejdet af Cofoco kokken, vidste jeg bare, at den måtte jeg prøve at lave.
Kagen er lækker og intens og med en lille snert af kanel, som jeg ikke tidligere har prøvet i banankager, men som giver en fantastisk smag, der minder lidt om efterår eller jul. Konsistensen er blød og svampet og dejen tog ikke mere end ca. 10 minutter at røre sammen – sådan skal en rigtig “skærekage” være i min verden. I opskriften skal chokoladen hakkes og derefter kommes i dejen, men jeg foretrækker altså en banankage med et tykt og knasende lag chokolade på toppen – åhhh der er altså noget over lyden af chokolade der knækker, så i stedet for at hakke den, smeltede jeg chokoladen og fordelte den på den afkølede banankage.
Spis kagen i store stykker imens du sidder i sofaen eller i en god stol, omgivet af tændte stearinlys og puttet under et blødt og lunt tæppe – gerne akkompagneret af rusk i træerne, flyvende blade og regn, der slår mod ruderne.
Banankage med chokolade.
10-12 stykker.
150 gr blødt smør
150 gr sukker
3 æg
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
1/2 tsk vanillepulver
2 tsk stødt kanel
150 gr hvedemel
2 store modne bananer
300 gr god chokolade, grofthakket eller smeltet
Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggene ét ad gangen under piskning. Sigt natron, bagepulver, vanillepulver, kanel og hvedemel sammen og vend det i dejen. Mos bananerne grundigt og kom dem i dejen sammen med den hakkede chokolade. Hvis man foretrækker, at smelte chokoladen og fordele den ovenpå kagen til sidst, skal den selvfølgelig ikke tilsættes dejen. Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ved 180 gr i ca. 30 minutter til den er gylden og gennembagt, men stadig dejlig svampet i midten. Afkøl kagen på bageristen, overtræk evt. med smeltet chokolade og nyd den.
Kanel er rigtig gode venner med banan her i huset. Har flere gange haft banan i remoncen til kanelsnurrer og det smager bare ekstra lækkert, synes jeg. Så denne her kage kommer lige på to do. Jeg er ellers også vild med overmodne bananer i banansoftice, altså hvor bananer fryses i skiver og blendes med fløde og vanille.
Kh.
Anne-Marie
Anne-Marie – Uhhh den banansoftice lyder til gengæld på noget som skal på min to-do liste. Jeg er ellers ikke vild med den gængse banansoftice, hvor man bare blender en frossen banan, men når der kommer fløde og vanille ind i billedet, så er det jo en helt anden snak 🙂 Tak for fif …
Kærlig hilsen
Anne.
Velkommen hjem – det bedste sted at rejse hen! Her er min tantes gode idé: Overmodne bananer moses og blandes i flødeskum og bruges som lagkagefyld. Det smager dejligt, nok ikke mindst fordi de overmodne smager som om, der er rom i.
Elsebeth – Mange tak og tak for dit gode tip. Nu er det jo ikke så tit, at man lige står og skal lave en lagkage, men så kunne et par overmodne bananer jo omvendt være en lejlighed til at lave en lagkage uden anledning 🙂
Det gjorde vel ikke noget, at den havde været en tur i fryseren, mon!
Elsebeth – Nej, det kan jeg da bestemt ikke forestille mig 🙂
Hvor meget skal jeg gange portionen op med hvis den skal passe til en stor bradepande (40*30cm) ??
Og hvor lang tid ekstra i ovnen?
På forhånd tak
Pia – Jeg ville nok gange opskriften med 3 eller 4, lidt afhængig af højden på din bradepande 🙂 Mht. bagetiden, så deles dejen jo over en større flade og bliver måske også lidt tyndere, så det er ikke sikkert, at bagetiden skal være sååååå frygtelig meget længere. Mit råd vil være at starte med at give den 35-40 minutter og derefter holde øje med kagen. Ser den færdig ud, så tjek med et lille træspyd eller lign. i midten – hænger der dej ved, så må kagen have lidt længere og hvis spyddet er helt rent, når det kommer op af kagen, så er den færdigbagt 😀
Rigtig god weekend til dig – jeg håber, kagen bliver god 😀
Hejsa!
Den lækre opskrift du har lagt op, hvor mange personer er den til? ☺️
Katrine – Det kommer selvfølgelig helt an på, hvor meget kage hver enkelt spiser, men den skal jo bages i en helt almindelig springform, så jeg vil mene, at du godt kan få 8-10 stykker ud af opskriften 😀
Hej,
Hvor stor en springform bruger du?
Mvh Signe
Signe – Jeg bruger sådan en helt almindelig mellemstor en – min er vidst 18-20 cm i diameter eller deromkring 🙂