Print Friendly, PDF & Email

Saltede peanuts er en rigtig populær snack, men vi kan vist ikke komme udenom, at det er sjældent man får hjemmelavede, saltede peanuts. Derfor er en lille pose af de hjemmelavede godbider en rigtig fin gaveidé og så er de både nemme og billige at lave selv – navnlig fordi det ser ret godt ud, hvis man lader den brune hinde sidde på nødderne = ikke noget mas med skrubbe den af.

Selve fremgangsmåden er uhyre simpel og minder til forveksling om den man bruger, når man laver saltede mandler, så hvis man alligevel skal lave flere forskellige slags, er det oplagt at fordoble opskriften og udskifte halvdelen af jordnødderne med mandler. Efterfølgende kan man så vælge at sortere nødderne i to bunker – én med jordnødder og én med mandler, eller man kan lade dem være som de er og pakke det hele i en fin cellonfanpose.

 

 

De hjemmelavede peanuts smager skønt til en kold øl, så skal de bruges til en værtindegave, vil jeg foreslå, at man køber et par specialøl, kommer nødderne i en lille pose eller et fint glas og efterfølgende pakker det hele sammen med cellofan. Skal nødderne indgå i en julegavekurv med hjemmegjorte godter, kan man jo vurdere, hvorvidt der også skal indgå et par øl i kurven og hvorvidt de passer til kurvens øvrige indhold.

Hjemmelavede saltede peanuts.

150-200 gr jordnødder

3 spsk groft salt

1,5 dl kogende vand

Kom salt og vand i en skål og rør rundt til saltet er opløst. Tilsæt jordnødder og læg et stykke stanniol over skålen. Lad nødderne trække i saltvandet i 15-20 minutter. Afdryp nødderne og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist nødderne ved 200 grader i 10-12 minutter – ryst bagepladen et par gange undervejs. Lad nødderne køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Pin It on Pinterest

Share This