Print Friendly, PDF & Email

Jeg ved det godt – jeg har allerede blogget opskrifter på både brændte mandler og saltede mandler som et bud på en hjemmelavet værtinde- og julegave, men jeg er altså lige nødt til også at få denne her variant med, som er ristede mandler med soya. Om ikke andet så fordi det ser vældig fint ud at lave både saltede mandler og soya mandler og så forære 2 poser væk, fordi kontrasten mellem de lyse og de mørke mandler er så stor.

Soya mandlerne har en helt speciel smag, som ikke rigtigt kan beskrives. De smager selvfølgelig af salt og soya, men der sker alligevel et eller andet med soyasmagen, når den koger ind på panden og trænger ind i mandlerne. Og sammen med mandlernes sødme er den smag altså helt eminent god.

 

 

Vi spiser soya mandler som snacks til både øl og drinks, men jeg har også serveret dem til sushi med stor succes. Det behøver jo ikke altid være wasabiærter og nødder, man sidder og nipper til. Skal mandlerne bruges som en værtindegave, ville jeg nok komme dem i en lille cellofanpose og efterfølgende pakke dem sammen med lidt specialøl i en cellofanindpakket kurv. Alternativt kan man pakke soya mandlerne sammen med en dåse wasabiærter og en flaske sake samt et gavekort til en omgang (måske hjemmelavet?) sushi, for at lave en lidt anderledes julegave 😀

Soya mandler.

2 håndfulde mandler

3-4 spsk soyasauce

evt lidt chilipulver

Kom mandlerne på en tør, varm pande og rist dem indtil, de begynder at knitre og bliver let lysebrune. Ryst panden et par gange undervejs, så alle mandlerne bliver jævnt ristet. Hæld soya over mandlerne på den varme pande og ryst panden godt, så soya’en fordeles på alle mandlerne. Når mandlerne har absorberet soya’en hældes de i en skål eller på en tallerken og afkøles let inden servering. Vend evt. mandlerne rundt med lidt chilipulver inden de tages af panden, hvis man bryder sig om et lille chili-kick.

Pin It on Pinterest

Share This