Print Friendly, PDF & Email

Så nåede vi den 24. december – juleaftensdag og den sidste idé til en julegave eller en værtindegave er en marcipanroulade med nougat, som vil være oplagt at forære væk som værtindegave i aften. Så ligger man inde med marcipan, nougat og chokolade er det bare med at komme i gang – det kan sagtens nås endnu.

Pak den færdige roulade ind i cellofan og bind bånd på i begge ender som en kæmpe karamel. Rouladen kan selvfølgelig også serveres for gæster – læg den på et fint fad – pynt evt. med lidt gran og læg en (marcipan)kniv ved siden af – min marcipankniv er en kalendergave, som mine forældre har haft med hjem fra Lübeck – man må jo aldrig gå ned på udstyr.

 

 

Og dermed nåede vi altså det sidste afsnit i bloggens julekalender, som i år har omhandlet hjemmelavede værtinde- og julegaver. Det har været så hyggeligt, at skrive de mange ideer og forslag til hjemmelavede godter ned – jeg selv har fået gamle klassikere opfrisket og desuden ideer til nye gaver, som måske bliver brugt til julegaver til næste år. Jeg håber, at I der har fulgt med, også har fået ideer til hjemmegjorte godter, for det er altså bare hjemmelavede gaver på den rigtig gode måde 🙂

Marcipanroulade med nougat.

2 stk. á ca 15. cm.

400 gr. marcipan

100 gr blød nougat

Desuden chokolade til overtræk og valgfri pynt.

Rul marcipan ud til et rektangel på ca. 30 x 20 cm – skær kanterne til, så de er nogenlunde lige. Skær nougat i tynde skiver og fordel dem på marcipanen. Smør nougaten ud over marcipanen med en smørekniv eller palet. Rul marcipan og nougat sammen til en roulade. Halver rouladen i to lige store stykker og skær enderne til, så rouladen er pæn i begge ender. Smelt chokoladen og pensl rouladerne med et tyndt lag. Husk også bunden. Pynt rouladerne med lidt valgfri sukkerpynt, inden chokoladen stivner helt. Opbevar rouladerne i en lufttæt boks. Ved serveringen sættes de på et fad og der lægges en kniv ved siden af.

Pin It on Pinterest

Share This