Print Friendly, PDF & Email

Hjemmelavet konfekt eller fyldt chokolade er efter min mening et must i enhver gavekurv og en af de allerskønneste værtindegaver at få foræret. Det behøver jo ikke ligne professionelle, fyldte chokolader – bare det at man som modtager ved, at der er lagt både tid og kærlighed i hvert enkelt stykke, gør glæden så meget større og smagen kan man jo stort set ikke spolere.

Hvis jeg falder over små, fine æsker i løbet af året, køber jeg dem gerne med hjem, men nu her op til jul har de dem også ofte i butikker som Tiger eller Søstrene Grene. Æskerne er perfekte at fore med lidt fint silkepapir og derefter kan man pakke den hjemmelavede konfekt ned i dem, lægge låget på og slutte med en fin sløjfe. Læg gerne stykkerne lidt skødesløst mellem hinanden – personligt elsker jeg det indtryk af overflod det giver og har man lavet en portion brændte mandler, ser det også rigtig flot ud at komme en skefuld af dem i en fin muffinform af papir og placere den mellem chokoladestykkerne.

 

 

Baileys kugler med marcipan.

400 gr marcipan

3-4 cl Baileys

Lys eller mørk chokolade til overtræk + lidt hvid chokolade til pynt

Pluk marcipanen i mindre stykker og ælt den sammen med Baileys. Tilsæt Baileys lidt ad gangen, ælt sammen mellem hver gang og stop, når marcipanen ikke kan suge mere uden at blive for våd. Marcipanen skal helst smage af Baileys, men samtidig skal den stadig kunne trilles. Tril marcipanen til små kugler. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk kuglerne. Lad chokoladen på Baileys kuglerne stivne helt, inden de pyntes med smeltet, hvid chokolade, vha en sprøjtepose med et lille bitte hul – alternativt kan man bruge en lille frysepose.

Note. Kuglerne kan også pyntes med krymmel, hasselnødde- eller mandelflager, guldstøv, kandiserede violer eller meget andet.

Årets julekalender på bloggen er hjemmelavede værtinde- og julegaver. Se mere her –

1 december – brændte mandler.

2. december – saltede mandler.

Pin It on Pinterest

Share This