Print Friendly, PDF & Email

Hjemmelavede skumfiduser er både en anderledes og lidt blæret ting, at finde i en julegavekurv eller få foræret som værtindegave. Udover at være supernemme at lave, smager de skønt og så kan de forberedes i god tid, modsat eksempelvis hjemmebagte kager og konfekt, der som bekendt ikke kan holde i flere måneder, inden det skal spises.

Skumfiduser kan laves med alle mulige forskellige smagsvarianter. Her har jeg taget udgangspunkt i skumfiduser med hyldeblomstsmag, men man bestemmer jo selv, hvilken slags saft og dermed smagsgiver man tilsætter skumfidusmassen. Selv er jeg helt vild med hyldeblomst, hindbær- og jordbær skumfiduser, men hvis man ikke er så meget til frugtsmag, kan jeg også anbefale lakridsskumfiduser, som man laver ved at tilsætte lidt lakridspulver til skummassen.

 

 

Sørg for, at skumfiduserne er vendt godt rundt i flormelis og derefter rystet godt af i en sigte, så overskydende flormelis drysser af, inden de pakkes ind til gave. Ellers kan man risikere, at hele herligheden klistrer sammen i posen og bliver til én stor skumfidus. Kom skumfiduserne i et fint, gennemsigtigt bolsjeglas og bind et fint bånd om låget, der matcher skumfidusernes farve. Det ser fint ud at vedhæfte et lille manillamærke, hvor man skriver hvilken smag skumfiduserne har.

Skumfiduser med hyldeblomst.

Ca. 35 stk.

200 gr sukker

1 dl ren hyldeblomstsaft – eller anden frugtsaft, hvis man foretrækker en anden smag

saften af 1/2 citron

7 blade husblas

flormelis

Sukker, hyldeblomstsaft og citronsaft kommes i en gryde og bringes i kog. Massen koges ind til en sirup i ca. 15 minutter. Imens sættes husblas i blød i koldt vand. Efter 15 minutter tages gryden af varmen og vandet knuges af husblassen. Rør den udblødte husblas ud i den varme hyldeblomstsirup ét stykke af gangen – sørg for at al husblassen er smeltet, inden det næste stykke kommes i gryden. Kom den varme sirup i en skål og pisk den i en røremaskine eller med en el mikser i ca. 20 minutter, til den er hvid, luftig og sej.

Beklæd en firkantet form med film og sigt et jævnt lag flormelis i bunden. Fordel hyldeblomstmassen i formen nogenlunde jævnt – det klistrer en del, men kan heldigvis nemt vaskes af. Lad massen hvile et par timer, til den er helt nedkølet og skær den herefter i passende bider som vendes i flormelis. Kom stykkerne i en sigte og ryst den godt, så det overskydende flormelis fjernes. Opbevar de færdige skumfiduser i en lufttæt beholder.

Note. Det kan være en noget klistret affære at skære de færdige skumfiduser ud. Det går lidt nemmere, hvis man bruger godt med flormelis. Det overskydende flormelis kan jo bare sigtes af ned i en skål og kommes tilbage i pakken, når man er færdig.

Pin It on Pinterest

Share This