Print Friendly, PDF & Email

Dette her er en af del allermeste enkle opskrifter jeg kender og mangler man en værtindegave, som ikke må koste alt for meget, men som til gengæld gerne må ose langt væk af overskud og kærlighed, så er en pose hjemmelavede bananchips det oplagte valg. Desuden er bananchips en af de ting, som de fleste ikke lige tænker over, at man faktisk godt kan lave selv, så overraskelsen er ofte stor for modtageren. Og som ekstra bonus skal det måske lige nævnes, at hjemmelavede bananchips slår de fabriksfremstillede varianter med op til flere længder, bryder man sig ikke så meget om bananchips, så giv lige disse her en chance alligevel – det kunne jo være, at man blev overrasket.

 

 

Pak bananchipsene i en cellofanpose og kom en flot sløjfe på eller læg dem i et fint glas og pak det ind i cellofan – så er værtindegaven hjemme. Bananchipsene kan også bruges som guf i kræmmerhusene på juletræet, hvis man ligesom jeg synes, at der SKAL være lidt godt i kurvene, men at det ikke ligefrem er ekstra sukker børnene behøver  i dagene omkring jul.

Bananchips.

40-50 stk.

1 moden banan.

Bananen skrælles og skæres i tynde, men ikke nærmest gennemsigtige og papirtynde, skiver med en skarp urtekniv. Skiverne placeres på en bageplade med bagepapir og bages ved 125 grader (varmluft) i ca. 45 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bagetiden varierer fra ovn til ovn, så test evt. om en enkelt chip er sprød, inden hele pladen tages ud af ovnen. Har man en brændeovn, kan man komme chipsene i et ildfast fad og stille dem til tørre på ovnen i et par timer, efter de er taget ud af ovnen. Så er der med garanti sprøde chips.

Lad chipsene køle af og opbevar dem i en lufttæt bøtte eller pak dem fint ind og forær dem væk.

Pin It on Pinterest

Share This