Print Friendly, PDF & Email

Denne sidste uge, inden det for alvor går løs med julerierne, og både gæs, ænder og grise står i kø for at få en plads på bordet, skal vi selvfølgelig også have noget at spise og derfor styr på ugens madplan. For selvom vi nærmer os med stormskridt, så er det jo trods alt ikke jul endnu og madplanen er altså sådan en kæmpe hjælp for mig i hverdagen, så den vil jeg ikke undvære. Heller ikke selvom man nemt kan komme til at glemme den, nu hvor juletravlheden for alvor er ved at indfinde sig.

Madplan uge 51.

Mandag – Vi skal have frikadellesandwiches med hjemmelavet rødkål og syltede rødløg. Desuden ristede kartofler og aioli.

Tirsdag – Vi har igen igen en masse æg. Sådan går det tit, når vi har været på besøg hos Mortens mor, for lige i nærheden kan man købe friske æg fra glade, fritgående høns til ingen penge. 15 kr for 15 stk. Vi skal vist have en æggekage med bacon, tomater og purløg, for ellers kan vi umuligt nå at få brugt alle de lækre æg.

Onsdag – Ugens kødløse indslag kommer onsdag, hvor vi skal have en lækker og cremet spinatlasagne med bechamelsauce. Blandet salat ved siden af og så er der gerne rester til Mortens madpakke i et par dage, hvilket plejer at blive vældig godt modtaget.

Torsdag – Mortens mor og hendes kæreste kommer herned og spiser, så vi kan få deres julegaver med til Mortens storebror og hans familie i København i weekenden. Jeg tror, menuen kommer til at stå på kylling i karry-mango sauce a la ristaffel. Nem og hurtig mad, som godt kan serveres for gæster og som ikke er alt for julet – trangen til julemad skal vi nok få styret i næste uge.

Fredag – Aftensmaden bliver en let og lækker rejesalat med forårsløg, mango og chili. Flute og en grøn salat ved siden af, så bliver vi vist både mætte og tilfredse.

Lørdag – Vi fejrer, at vi begge har juleferie med en lille juletur til København, blandt andet for at besøge min lillebror og Mortens storebror og deres begges kærester. Vi skal faktisk også være sammen med min lillebror d. 22. december, hvor han har fødselsdag og så både juleaften og nytårsaften, men vi har længe snakket om, at tage et lille smut til København og hygge os, så det skal vi altså i weekenden.

Søndag – Vi kommer hjem fra København søndag aften, så hvis ikke vi spiser noget, inden vi kører fra København eller undervejs, så bliver det i hvert fald take away, når vi kommer hjem.

Pin It on Pinterest

Share This