Print Friendly, PDF & Email

DSC_0009

Som nogle af Jer måske kan huske, så omtalte jeg i et indlæg, inden vi tog til Amsterdam, en breadpudding, som jeg havde lavet. Men hvor en traditionel breadpudding som oftest er sød og spises til dessert, var dette her en saltet udgave med lækkert fyld af blandt andet skinke og ost.

Breadpuddingen startede egentlig som et forsøg på at tømme køleskabet og få spist så mange rester som muligt, inden vi drog af sted på påskeferie – den indeholder altså kun ting, som vi havde i forvejen. Har man ikke lige skinke på lager, kan breadpuddingen sagtens laves med andre former for kødrester, fx kylling eller pølsestykker, ligesom kødet også helt kan undværes, hvis man ikke orker at handle, eller man bare ønsker en vegetar udgave. Brødet kan være stort set alle typer, lige fra toast til resterne af søndagsrundstykkerne eller det hjemmebagte franskbrød, som er blevet lidt tørt. Jeg brugte i dette tilfælde et stort hvedeflute, som vi ikke kunne nå at få spist.

Jeg havde faktisk ikke lige umiddelbart nogen idé om, hvordan det færdige resultat ville blive, men jeg må sige, at jeg er yderst positiv. Breadpuddingen minder en lille smule om en tærte, men uden bøvlet med at lave bunden, og så smager den både supergodt og er meget mættende, selvom det jo i bund og grund er let mad. At den derudover er lynhurtig at lave og særdeles billig er jo bare yderligere plusser.

Vi spiste breadpuddingen til aftensmad, men i virkeligheden kunne den lige så godt have været serveret til morgenmad, eller som en del af en brunch/brunchbuffet – evt pyntet med sprødstegte baconskiver på toppen og en kop god kaffe ved siden af. Udover at være god til aftensmad er en breadpudding altså også supernem og lækker morgenmad til weekenderne.

Breadpudding med skinke, ost og tomat.

3-4 pers.

ca. 200 gr lyst brød, skåret i grove tern

1 bund forårsløg, skåret i tynde ringe – gem lidt af det grønne til pynt

2-3 tomater, skåret i grove tern

1 pk skinke/hamburgerryg, skåret i tern

5 æg

3 dl mælk

salt og peber

50 gr revet ost

Kom brødtern, forårsløg, tomattern og skinke/hamburgerryg i en skål. I en anden skål piskes æg, mælk, salt og peber sammen. Hæld æggemassen over i brødblandingen og vend det hele godt sammen. Lad det trække i ca. 5 minutter, så brødet opsuger væden. Bred massen ud i et ildfast fad og prøv at få nogle af brødternene til at stå lidt op i fadet, så der dannes sprøde, gyldne toppe under bagningen. Drys med lidt ost på toppen og bag ved 200 grader i ca. 40-45 minutter til toppen er gylden og æggemassen har sat sig. Pynt med lidt grønne ringe af forårsløg og server til morgenmad, brunch eller aftensmad, gerne med en lækker grøn salat.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)

Pin It on Pinterest

Share This