Print Friendly, PDF & Email

IMG_4594

Indlægget er sponsoreret, men holdning, opskrift og ord er helt mine egne.

I de sidste par dage har der stået teriyaki på menuen herhjemme – jeg har nemlig deltaget i en opskriftskonkurrence hos Kikkoman, hvor det galt om at bruge teriyaki i madlavningen og eftersom jeg ikke ret ofte laver asiatisk inspireret mad, må jeg sige, at det blev lidt af en øjnåbner for mig.

Der skulle laves både en forret og en hovedret og jeg besluttede mig hurtigt for at, at hovedretten skulle bestå af en god omgang spaghetti og kødboller a la Lady og Vagabonden, men i stedet for at køre den traditionelle, italienske stil med oksekød, tomatsauce og spaghetti, ville jeg give retten et asiatisk twist. Jeg lavede derfor stegte nudler med grønsager, som blev serveret med de skønneste teriyaki glaserede kødboller og jeg må indrømme, at jeg blev ret hooked på den der søde og let salte smag, som kødbollerne får, når de vendes i en marinade af honning og teriyakisauce.

Retten indeholder et par delelementer, idet kødbollerne og de stegte nudler med grønsager faktisk udgør 2 selvstændige retter, men hvis bare man sørger for at have snittet grønsagerne og kogt nudlerne, kan man sagtens svinge både nudler og glasering af kødbollerne på komfuret på samme tid. I øvrigt synes jeg, at det er lidt sjovt, at få serveret en ret, som på én gang ser så velkendt ud, men som alligevel smager helt anderledes og jeg skal så ganske afgjort i gang med at eksperimentere lidt mere med det asiatiske køkken. Det er for dårligt, at mine erfaringer begrænser sig til take away bokse og “En lykkelig familie” og forårsruller fra den lokale kineser grill, selvom omtalte grill, når ret skal være ret, faktisk er ganske udmærket.

Lady og Vagabonden goes east.

4 pers.

400-450 gr hakket svine- eller kyllingekød

1 løg, revet

1 fed hvidløg, presset

1 æg

2 spsk hvedemel

½ dl honning

½ dl teriyakisauce

Rør det hakkede kød sammen med revet løg, presset hvidløg, æg, hvedemel, salt og peber. Form farsen til små kødboller på størrelse med valnødder og steg dem brune og lækre i lidt olie på en pande. Ryst panden jævnligt, så kødbollerne forbliver nogenlunde runde.´Tag kødbollerne af panden og rengør den. Hæld herefter honning og teriyakisauce på panden og bring det i kog under jævn varme. Hæld kødbollerne tilbage på panden og vend dem jævnligt rundt, indtil marinaden tykner og samler sig om kødbollerne. Når alle kødbollerne er dækket af honning-teriyakisaucen tages panden af varmen.

Stegte nudler med grønsager.

250 gr ægnudler, kogte og afdryppede

2 store gulerødder, skrællet og skåret i tynde stave.

1 peberfrugt, renset og skåret i tynde strimler

1 bundt forårsløg, skyllet og skåret i tynde skiver på skrå

Desuden olie til stegning, salt og peber

Kog nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af i en sigte.

Varm 1 spsk olie op i en wok eller sauterpande og svits gulerødderne heri et par minutter. Tilsæt herefter peberfrugt og til sidst forårsløg – hold evt. lidt af den grønne top fra forårsløgene tilbage til pynt. Kom de kogte nudler i grønsagerne og lad det hele stege et par minutter. Server de stegte nudler med teriyaki glaserede kødboller, et grønt drys forårsløg og soyasauce.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)

Pin It on Pinterest

Share This