Print Friendly

pastasalat med pikantost

Pastasalat er skønt om sommeren, enten som tilbehør til grillmad eller bare som aftensmad med lidt godt brød eller flute til. Faktisk er pastasalat også noget af det lækreste, jeg kan få med på madpakke, når jeg skal i skole og selvfølgelig også i de lidt mere hyggelige madpakker som nydes på skovturen eller på stranden – sammen med et par stegte og saltede kyllingelår og grønsager i stave er det her virkelig en vinder på stranden. Og så selvfølgelig masser af flasker med koldt vand, citronskiver og mynte, hjemmelavet rabarbersaft, jordbær og kirsebær og et par stykker kage til dessert.

Denne her pastasalat med pikantost minder en hel del om min sædvanlige cremede pastasalat med kylling, bacon og masser af grønt, men er alligevel lidt nemmere at lave, idet dressingen udelukkende kræver et bæger pikantost og så lidt af kogevandet fra pastaen, så osten kan røres blød og cremet, inden den vendes i salaten.

Jeg brugte bare helt gængse salatgrønsager som majs, ærter, peberfrugt og den slags, men salaten smager også skønt med små bitte buketter broccoli – evt lige lyndampede – friske, grønne asparges i mindre bidder, radiser, bladselleri eller hvad man nu ellers kan finde på at supplere med.

Jeg har brugt pasta formet som nogle små fine muslingeskaller – de er ikke for store og jeg synes, de er perfekte og meget lækre i en salat som denne, fyldt med grønsager i små stykker, men selvfølgelig kan der bruges pasta i alle mulige og umulige former. Brug den slags du har eller foretrækker – fuldkornsvarianterne kan også bruges.

Pastasalat med pikantost.

2-4 pers.

250 gr tørret pasta

1 bæger pikantost

1 dl kogevand fra pastaen

1 pk bacon i tern

300 gr ærter

1 dåse majs

1 rødløg, skåret i små tern

2-3 stængler forårsløg, skåret i tynde ringe

1 rød peberfrugt

persille

Kog pastaen efter anvisning på pakken og lad den dryppe godt af i en sigte – gem 1 dl af kogevandet. Kom pikantosten i en lille skål og rør den sammen med det varme vand fra pastaen. Steg bacontern sprøde på en pande og læg dem på fedtsugende papir. Bland ærter, majs, rødløg, forårsløg og peberfrugt i en skål. Tilsæt pasta, bacontern og til sidst dressingen og vend godt rundt. Pynt med frisk persille ved servering.

Pin It on Pinterest

Share This