Print Friendly, PDF & Email

bønnesalat

Jep, jeg ved det godt – bønnesalat kan lyde en anelse kedeligt (og måske også lidt slattent) og faktisk er jeg selv en af dem, der i mange år gik udenom opskrifter på bønnesalater og lignende, fordi jeg simpelthen syntes, at det lød lidt for trist. Men til mit store held havde en af mine klassekammerater en dag bønnesalat med i en boks til frokost – det smagte jeg på og så må jeg jo indrømme, at jeg blev omvendt på et splitsekund. Der var jo slet ikke tale om hverken slatne eller overkogte grønne bønner, som var snasket sammen til en såkaldt salat, men derimod sprøde, møre og letknasende dampede bønner, som lige var blevet tilsat smag fra en god olie og lidt rødløg og hvidløg, inden de var blevet drysset med lækker, cremet feta. Mums.

Siden har vi spist bønnesalat med feta masser af gange og især nu, hvor der er lækre, friske bønner i butikkerne er det bare med at nyde salaten, som faktisk også kan laves på frosne bønner, uden at blive hverken slatten eller kedelig – ret skal være ret. Jeg foretrækker dog de friske bønner, som jeg bare lige skærer jeg grove og mundrette stykker og blancherer i kogende vand, inden jeg hælder dem i iskoldt vand for at stoppe kogningen. På den måde bevarer bønnerne nemlig både knas og lidt bid, hvilket jeg rigtig godt kan lide.

 

 

Bønnesalaten spiser vi som tilbehør til alle mulige former for grillmad – den er nemlig et rigtig lækkert alternativ til det lidt mere traditionelle grilltilbehør, som man nødvendigvis trænger til lidt fornyelse fra engang imellem. Udover feta smager det for resten skønt også at drys lidt knas i form af saltede mandler, peanuts, mandelsplinter eller ristede pinjekerner på salaten, ligesom det også smager dejligt at tilsætte marinerede hvidløg, soltørrede tomater eller lignende.

Salat med grønne bønner, feta og rødløg.

2-3 pers.

250 gr friske, grønne bønner

1 rødløg, skåret i tynde både

2 spsk olie

1 fed hvidløg, presset

salt

100 gr feta

Bring først en gryde letsaltet vand i kog og damp de friske bønner i 2-3 minutter til de er lige netop møre. Hæld bønnerne i iskoldt vand for at stoppe kogningen og hæld dem derefter til afdrypning i en sigte. Skær bønnerne i mundrette bider – det går hurtigst ved at samle bønnerne i små bundter og derefter skære hvert bundt i 2-3 stykker. Hæld bønnerne i en skål sammen med rødløg i tynde både. Rør dressingen sammen af olie, presset hvidløg og salt og rør dressingen i bønnerne. Fordel blandingen på et fad og pynt med feta på toppen.

Pin It on Pinterest

Share This