Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

16 x nem og lækker aftensmad (max 30 minutter)…

4 kommentarer
Inspiration

Hjemme hos os, er det langt fra hver dag, at der er tid til at nørde rundt i køkkenet i timevis og tilberede aftensmad i selskab med et glas rødvin og stille musik fra højtalerne i baggrunden som et andet glansbillede på det perfekte familieliv. Nogle gange må aftensmaden tværtimod hellere end gerne være både nem og bekvem at gå til og med nem og bekvem mener jeg, noget som ikke tager alverdens tid at lave og som ikke kræver indkøb i diverse specialbutikker. Fx retter, hvor jeg bare kan nøjes med et gribe en bakke æg og et bundt forårsløg i supermarkedet, fordi jeg har resten af ingredienserne liggende hjemme i køkkenskabene.

For det meste kan jeg ret hurtigt komme i tanker om et par nemme og hurtige muligheder til aftensmad, men indimellem løber jeg helt tør for ideer og så har jeg brug for inspiration. Derfor har jeg, i dette her indlæg, samlet 16 lækre og lette opskrifter, for så kan jeg altid gå her tilbage, når jeg løber tør for ideer. Samtidig håber jeg på, at I også vil kunne benytte Jer af mine ideer og samle inspiration til de dage, hvor det hele bare skal gå lidt hurtigt og ikke være alt for avanceret.

spaghetti carbonara

Den ultimative spaghetti carbonara med bacon, æg, fløde og lidt parmesan. Efter min mening er denne her klassiske pastaret svær at overgå, når det kommer til hurtig mad, som samtidig skal være helt oppe at ringe på “lækkerheds-barometeret”.

IMG_4867-1024x802

Med det her cremede kartoffelfad med forårsløg og ost får man både brugt en rest kolde kartofler og aftensmad på ganske kort tid. Der er ikke kød i kartoffelfadet, men der kan tilsættes lidt bacon eller skinke efter smag og behag og ellers kan der jo serveres lidt kød ved siden af.

DSC_00051-1080x675

En tærte er altid nem at trylle frem på ganske kort tid og til denne her lækre porretærte med bacon og tomat skal der faktisk kun snittes et par porrer, hvilket er temmelig overkommeligt. Brug evt. en rulle færdiglavet tærtedej, så går det endnu hurtigere.

DSC_0014

Karryretter er for det meste lynhurtige at lave og denne her kylling i en lækker og cremet karry-mango sauce er ingen undtagelse. Server med kogte ris og evt. lidt dampet grønt.

kartoffelpizza-2-1024x734

Tortillapandekager er geniale at bruge som pizzabunde – de bliver lækre og sprøde og så er der aftensmad med et minimum af arbejdsindsats. Jeg er vild med denne her enkle kartoffelpizza med rosmarin og mozzarella, men det smager også godt at fylde hele moletjavsen – fx tomatsauce, ost, pepperoni, peberfrugt, løg, oliven på bunden og så bage den. Et lille tip – fordel fintsnittet iceberg, agurk, tomat, majs og creme fraiche dressing på den færdigbagte tortillapizza og klap den sammen til en pizzasandwich. Mums.

gulerodssuppe

Grønsagssupper er for det meste hurtige at lave og kræver sjældent de store indkøb og præcis sådan er det med denne her lækre gulerodssuppe med flødeost. Server med godt brød og evt lidt lækkert til dessert.

kyllinge-tenders-1024x682

Den ultimative fredag-aftens-hygge-menu, efter min mening, er hjemmelavede kyllinge nuggets med pommes frites og lækre dips. Skrub nogle store bagekartofler og skær dem ud i stave – tilføj måske også lidt rødbeder, pastinakker eller lignende – kom det hele i en frysepose, tilføj olie, salt og evt. krydderier og vend godt rundt, så olien fordeles. Vend ud på en bageplade og bag i ovnen samtidig med kyllingen, så er der hjemmelavede nuggets og grovfritter på ca. 30 minutter.

Kylling-ris-1024x6821-1024x675

Kylling i karry-mango sauce er bestemt ikke den eneste karry-ret md kylling, som kan fremtrylles på ganske kort tid – det gælder også denne her kylling i kokos og rød karrysauce. Jeg serverer gerne med kogte ris, grønne ærter og et drys peanuts på toppen, som bidrager med et lækker knas til retten.

pasta med grønærte citron pesto

Vi spiser jævnligt vegetarretter herhjemme og denne her pasta med grønærte-citron pesto er både nem at lave og virkelig lækker. Det smager skønt med lidt sprødstegt bacon på toppen, hvis man er til det.

DSC_0010-1080x675

Pil-selv rejer med citron og lyserød dressing er vel ret beset ikke engang en opskrift – rejerne skal jo bare optøs og anrettes og så er maden klar. Server med hjemmelavede eller færdigkøbte dips til at dyppe rejerne i og et god brød ved siden af. Tilføjer man lækker, kold hvidvin og godt selskab, så bliver denne her lynhurtige ret også til en af de meget hyggelige.

IMG_4691-1024x796

Quesadillas er super nemme at lave og disse her quesadillas med spinat, kartofler og ost er ingen undtagelse. Desuden er quesadillas geniale til udryddelse af rester i køleskabet, fordi de kan fyldes med alverdens kød- og grønsagsrester.

spicy chili suppe

Ligesom med gulerodssuppen ovenfor, så tager det ikke lang tid at lave denne her skønne og let spicy chilisuppe. Smagen minder en lille smule om krydret tomatsuppe og suppen kan sagtens suppleres med suppehorn og selvfølgelig lækkert brød ved siden af.

003-1024x759

Engang imellem er det vældig hyggeligt at få hjemmelavede sandwiches til aftensmad og denne her varme udgave med skinke og smeltet ost hører til blandt mine favoritter. Især hvis den, som her, fyldes med salat, tomater og agurk.

Rejesalat-1-1024x658

Jo, der skal snittes lidt forårsløg og skæres mangofrugt i tern, men så er denne her fantastisk lækre rejesalat med forårsløg, mango og chili også klar til servering. Server gerne med lækkert brød ved siden af.

IMG_5480-1024x739

Gratinerede tortellinier i tomatsauce er ualmindelig nem og bekvem aftensmad, samtidig med at det er toplækkert og rigtig comford food – i hvert fald efter min mening. Køb dine favorit-tortellinier og så er aftensmaden så godt som hjemme.

DSC_0004-1080x675

En af mine favorit middagssalater er denne her med frisk spinat, feta, jordbær, vindruer og saltede mandler. Jeg spiser den som sig selv til frokost og med et stykke stegt kylling eller laks ved siden af til aftensmad. Bærrene kan i øvrigt udskiftes efter sæson og årstid og det smager også skønt med blåbær, skiver af fersken/nektarin, pære, mango, grapefrugt og appelsin.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mette Christiansen
7 år siden

Hej Anne-Kathrine,

Tak, for en fantastisk blog – en kæmpe inspiration for os, som er “kørt lidt trætte” i den daglige madlavning.

Mange hilsner
Mette, Kolding

Marianne
7 år siden

Hej Anne -Kathrine ?

Jeg er ny her på din mad – blog
Vil lige give dig ros for sådan en nem og fantastisk blog
Super lækker billeder ??? Skal helt sikker begynde at lave noget af det .

De bedste hilsner
Marianne, Videbæk