Print Friendly, PDF & Email

pastasalat med karry

Denne her pastasalat, som jeg lavede til vores aftensmad forleden aften, blev til ud fra devisen, at når kylling, karry og bacon stort set altid er en vinderkombination i alle mulige andre sammenhænge, hvorfor skulle det ikke kunne fungere i en pastasalat? Der er muligvis flere af Jer, der jævnligt laver pastasalater med karry, men for mig var det altså første gang, og jeg er så afgjort fan af den lækre og cremede karrydressing, som kombineres med kylling, bacon, pasta og masser af lækre grønsager.

I det hele taget må jeg indrømme, at vi er ret glade for pastasalater herhjemme. I sig selv kan de sagtens udgøre et helt måltid, hvilket gør dem ret geniale som let og lækker aftensmad, men de fungerer også bare perfekt på en buffet eller som tilbehør til en grillmiddag og så må vi jo ikke glemme, hvor lækre pastasalater er i madpakkerne eller som en del af madkurven på strand- og skovturen. Muligvis sidder der nogle derude, som ligesom fik nok af pastasalaterne engang i 90’erne, men det gjorde Morten og jeg heldigvis ikke og vi spiser dem med stor fornøjelse. Denne her sommer har det været varianten med pikantost og bacon, som har været favoritten, men jeg må indrømme, at denne her med kylling og karry sagtens kunne gå hen og blive en hård konkurrent.

Jeg tog udgangspunkt i karrydressingen fra denne her kartoffelsalat med karry og bacon, men ellers har jeg bare blandet kogt pasta og de grønsager som vi nu havde på lager – ærter, majs, rødløg, forårsløg, peberfrugt og en god håndfuld friskhakket persille fra haven til pynt. Man kan bruge min opskrift eller lave sin egen ud fra indholdet i grønsagsskuffen – som udgangspunkt er der jo ikke nogen grønsager, som er rigtige eller forkerte i en pastasalat. Dog vil jeg anbefale, at man ikke bruger for mange “vandede” grønsager som tomater, agurk og lignende, da man kan risikere, at væden fortynder dressingen og gør det hele til en noget våd affære.

Til gengæld kunne jeg sagtens forestille mig, at lidt frugt kunne være lækkert – selv er jeg vild med kombinationen af karry og ananas, men jeg tror, at både mango, nektariner/ferskner, æblestykker og abrikoser ville fungere. Det skal i hvert fald afprøves, næste gang der skal laves pastasalat med karry herhjemme og der bliver så ganske afgjort en næste gang.

Cremet pastasalat med kylling, karry og bacon.

3-4 pers.

250 gr pastaskruer – fuldkorns- eller almindelig pasta

1 pk bacon i tern

1-2 stk kyllingebryst, stegt eller kogt

250 gr ærter

1 lille dåse majs

1 rødløg, skåret i små tern

½ bundt forårsløg

1 rød peberfrugt, skåret i små tern

Dressing.

3 dl creme fraiche

2 spsk sennep

1-2 tsk karry

1-2 tsk sukker

salt og peber

Kog pastaen efter anvisning på pakken, hæld den i en sigte og overhæld den med koldt vand. Lad pastaen dryppe godt af. Steg bacon sprødt på panden og lad det trække herefter på fedtsugende papir. Skær kyllingebrystet i mundrette bider. Kom ærter, majs, rødløg, forårsløg og peberfrugt i en skål. Rør dressingen sammen og smag til. Vend dressing, kylling og bacon sammen med grønsagerne og anret det hele i en skål. Gem evt. lidt bacon til drys på toppen. Lad salaten trække i ca. 30 minutter inden servering. Server evt. salaten på en bund af sprøde, friske spinatblade eller med godt brød ved siden af.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)

Pin It on Pinterest

Share This