Print Friendly, PDF & Email

IMG_6414

Efter 10 dage i New York med masser af restaurant- og dinermad, trænger både Morten og jeg til lette retter. Vi har ganske enkelt ikke behov for de helt store kød-, sauce- og kartoffelretter lige i disse dage, men det hænger måske lige så meget sammen med det helt fantastiske sommervejr, som vi har været så heldige at komme hjem til.

Vi landede i Billund Lufthavn tirsdag morgen og tirsdag aften var vi med gode venner ude og spise Mongolian BBQ – det gjaldt jo om at komme den der omgang jetlag til livs så hurtigt som muligt og holde sig vågen – men i går aftes lavede vi selv mad og det blev til denne her fuldstændigt forrygende lækre fiskeburger med rejer og krydderurtedressing, som jeg ganske enkelt bliver nødt til at dele med Jer her på bloggen.

I virkeligheden er der vist ikke så meget hokus pokus over opskriften, for den minder nok lidt om et stjerneskud, men i en noget enklere og aspargesfri udgave, ligesom der heller ikke skal tilberedes både dampede og stegte fiskefilet’er. Til gengæld bagte jeg selv en portion burgerboller på denne her dej, som jeg normalt bruger til focaccia brød og mini focaccia og så lavede jeg en god cremefraiche-baseret krydderurtedressing, for vores krydderurter er vokset noget så gevaldigt, imens vi har været væk. Dog kan man sagtens erstatte krydderurtedressingen med en thousand island dressing, hvis man er mere til den lyserøde skaldyrsklassiker, ligesom man selvfølgelig kan udelade de syltede rødløg, selvom jeg bestemt synes, at de sød-syrlige løg klæder burgeren.

 

 

Jeg købte nogle friske fiskefilet’er, som bare lige blev vendt i lidt hvedemel og stegt gyldne i en blanding af smør og olie på en varm stegepande, men selvfølgelig kan man panere fiskene i æg og rasp inden stegningen, eller man kan købe frosne og færdigpanerede eller endog færdigstegte fiskefilet’er hos fiskehandleren eller i delikatessen. Så bliver det vist ikke nemmere, at klappe en lækker fiskeburger sammen til aftensmad på en lun sommeraften. Og hvis der så samtidig serveres et glas kølig hvidvin ved siden af, så er lykken bestemt gjort.

Fiskeburger med krydderurtedressing.

2 stk.

2 store eller 4 mindre fiskefilet’er

2 spsk hvedemel

salt

smør og olie til stegning

2 burgerboller

4 store salatblade

agurk i skiver

1 portion syltede rødløg – kan udelades

4 spsk rejer

evt. frisk dild og citronbåde til servering

Dup fiskefilet’erne tørre med lidt køkkenrulle. Bland hvedemel og lidt salt på en tallerken og vend fiskene i mel. Steg fiskene gyldne et par minutter på hver side i en blanding af smør og olie.

Lun burgerbollerne og flæk dem. Læg underbollerne på 2 tallerkner og top herefter op med salatblade, stegt fisk, agurk, syltet rødløg og rejer. Slut af med krydderurtedressingen og smør evt. også lidt dressing på overbollen, inden den lægges på burgeren som låg. Pynt evt. med lidt dildkviste og citronbåde og server.

Krydderurtedressing.

1,5 dl creme fraiche

1 spsk mayonnaise

1 spsk citronsaft

friskhakkede krydderurter, fx dild, purløg og persille eller lign.

½ tsk sukker

salt og peber

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og smag evt til med lidt ekstra sukker, salt eller peber. Lad dressingen trække på køl til servering.

Pin It on Pinterest

Share This