Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kylling i fad med tomat, pasta og ost.

24 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Aftensmad, hvor alt blot skal blandes i et fad, som efterfølgende tilberedes i ovnen, er altid herhjemme hos os og når der så ikke engang inkluderes yderligere tilberedning i form af kogning af pasta eller tilberedning af kylling, så er det da bare endnu bedre. Alle ingredienserne til denne her lækre kylling i fad med tomat og pasta skal bare blandes sammen – jeg bruger gerne en stor skål – og så hældes over i et ildfast fad og sættes i ovnen og 1 time senere er der mad.

Jeg tilsætter gerne løg og hvidløg, samt de grønsager jeg nu har på lager. I dag blev det til peberfrugt, men det smager også skønt at tilsætte lidt majs eller forårsløg, squash og revne gulerødder til fadet. Der skal tilsættes en hel del væde, for pastaen suger ret meget, imens den tilberedes, så man behøver ikke fortvivle, hvis det hele virker noget flydende, lige når fadet sættes i ovnen. Passata tomater er for øvrigt blot mosede tomater, som fås på karton/brik eller flaske i de fleste større supermarkeder. Jeg køber dem ofte i Rema, hvor de står ved siden af de andre tomatprodukter. Kan man ikke skaffe passata tomater, så kan man snildt bruge hakkede tomater på dåse i stedet – giv dem evt. en hurtig tur med stavblenderen, hvis konsistensen skal være som de mosede passatatomater.

Jeg lader fadet stå under sølvpapir i ovnen i ca. 45 minutter og rører rundt et par gange undervejs, inden jeg til sidst fjerner sølvpapiret og drysset med lidt revet ost. Afslutningsvis gratineres fadet en sidste gang i den varme ovn, så osten smelter og bliver gylden og lækker. Osten kan erstattes eller suppleres af en hjemmelavet bechamelsauce, for et endnu mere cremet og lækkert resultat og bechamelsaucen kan erstattes af en færdigkøbt brik mornaysauce, hvis man har travlt, eller bare ikke vil lave saucen selv. Tilføj såvel bechamel- som mornaysauce til retten ca. 30 min før den er færdig.

Jeg serverer for det meste pastafadet med lidt dampet grønt eller en lækker blandet salat – det kommer lidt an på årstiden – og så kan vi også godt lide af få lidt hvidløgsbrød til. De her hjemmelavede hvidløgsbrød er særligt lækre og desuden en genial måde til at få brugt en rest halvtørt brød, så det er ikke sjældent, at vi får sådan en portion, hvis der ligger et halvt franskbrød i brødskuffen.

4,18 fra 17 stemmer

Kylling i fad med pasta og ost

Samlet tid1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 450 gr kyllingebryst (skåret i mundrette tern)
  • 350 gr pastaskruer
  • 1 peberfrugt (skåret i små tern)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 1 løg (hakket)
  • 5 dl passata tomater (mosede tomater)
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk sukker
  • 100 gr revet ost
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Bland rå kylling, pasta, peberfrugt, hvidløg og hakket løg, paprika, basilikum, sukker, salt og kylling i en skål.
  • Hæld passata tomater og hakkede tomater ved og spæd med vand, indtil der er tilsat ca. 14 dl væde.
  • Fordel blandingen i et ildfast fad og dæk fadet med stanniol.
  • Bag faldet ved 200 °C (varmluft) i ca. 45 minutter. Rør rundt 1-2 gange undervejs.
  • Fjern stanniol og fordel revet ost på toppen.
  • Gratiner fadet ved 200 °C (varmluft) i yderligere 10-14 minutter, til osten er gylden.
  • Server med salat og evt. hvidløgsbrød.
 

Noter til opskriften.

 
Det er ikke en fejl, at hverken kylling eller pasta tilberedes, inden ingredienserne blandes sammen og bages. Alt tilberedes i ovnen, og pastaen suger en del væde undervejs.
 
Subscribe
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Birthe
7 år siden

Mon man kunne lave det samme med hakket oksekød – lasagnette ??? – det skal prøves 😉

Camilla Sveistrup
7 år siden

Tænker denne opskrift skal prøves i en stegeso… mon ikke det kan lade sig gøre? Og TAK for en virkelig god blog! Jeg er meget stor fan 🙂

Rikke Drehn-Knudsen
7 år siden

Har du fået prøvet opskriften i en stegeso?

Louise
6 år siden

Jeg har prøvet den i en Le Creuset gryde med låg på i ovnen. Det gik helt fint, men jeg vil nok tilsætte lidt mere væske en anden gang 🙂

Heidi
7 år siden

Reducererer du i passata tomater hvis du bruger bechamel eller mornay sauce?

janne merkel
5 år siden

Béchamel på toppen ???? det star der da ikke noget om I opskriften 🙂

Lene
7 år siden

Tak for masser af lækre opskrifter, madplaner og ikke mindst rejsebeskrivelser (fandt stor hjælp da turen til New Uork skulle planlægges?)
Har lyst til at lave denne ret – den ser super-lækker ud. Måske det er mig som er lidt ‘dum’ på tomater… men hvad er Passata Tomater?

Mona
6 år siden

Jeg har lige dat det ind i oven og meget spændt på resultatet ? Jeg kom alle tingene i en 4 liter frysepose med nem åbning og rystede det frem og tilbage, så sparede jeg lidt opvask?
Tak for opskriften?

Kasper Madsen
4 år siden

Nu skriver du smag til med salt, sukker og peber, inden man hælder det over i fadet. Man smager da ikke på rå kylling..

Amanda
3 år siden

1 star
Det er godt nok ikke en opskrift jeg vil bruge igen! Det skal godt nok have lang tid i ovnen før pastaen er færdig. Efter 45 min på 225 grader varmluft stadig helt rå pasta, men kyllingen er dag færdig.

Kirsten Kristensen
5 år siden

Hej, det lyder lækkert. Skærer du kyllingbrysterne i mindre stykker, eller serveres de hele ?

Nikoline Pedersen
3 måneder siden

Hvorfor står der 14 dl væde i opskriften men kun 2 dl vand i ingredienslisten?