Print Friendly

Uge 1 kom og gik. Julen og nytåret er gemt væk og vi har nu for alvor taget hul på det nye år. Vores søndag startede på vanlig vis med langsom morgenmad, som Morten havde lavet, helt uden at jeg opdagede det, så jeg blev faktisk vækket ved, at han sagde, at morgenmaden var klar – blødkogte æg, friskbagt rugbrød og rundstykker fra bageren, juice og frugt, kaffe og te. Ikke det værste traktement at blive vækket til.

Nu er Morten løbet en tur og imens får jeg lige styr på madplanen for den kommende uge. Jeg har længe haft lyst til tex mex, så allerede i morgen står menuen på taco salat, men ellers byder ugen på alt muligt blandet og så er der også et par aftener, hvor vi ikke spiser herhjemme.

Når Morten kommer tilbage fra sin løbetur, har vi aftalt at gå en lang tur med Villy og når vi kommer hjem, kan jeg passende få en sen middagslur på sofaen, imens det begynder at skumre, inden vi skal lave aftensmad. Absolut ikke nogen dårlig måde at holde søndag på, efter min mening.

Madplan uge 2.

Mandag – Ugen skydes i gang med en lækker taco salat i bagt tortillakurv, som i virkeligheden minder ret meget om tacoskaller med fyld. Salaten er flot og farvestrålende og jeg synes, man bliver så glad, når man spiser mad, som ser pæn ud. Den bagte tortillakurv er ret nem at lave og noget mere fedtfattig, end de færdigkøbte og friterede tacoskaller, men selvfølgelig kan man bare servere salaten ovenpå en tortillapandekage – man behøver jo ikke forme den som en kurv.

Tirsdag – Menuen står på en lækker kartoffeltærte med bacon og rosmarin. En tærte, som både kan serveres som selvstændig og (næsten) kødfri ret, evt med en salat ved siden af, eller også kan man servere tærten som tilbehør, fx til klassiske frikadeller eller måske til tun- og torskerognsfrikadeller.

Onsdag – Vi har så småt fået gang i madklubben igen, som har holdt en pause henover julemåneden. Onsdag aften skal vi derfor spise hos Tommy og Kim og jeg skal sørge for desserten, så jeg må lige i tænkeboks.

Torsdag – Ugens suppe bliver denne her lækre og ungarnsk inspirerede gullashsuppe, som er fyldt med kartofler, oksekød, gulerødder og paprika og som giver varmen helt ud i tæerne. Tilbehøret bliver det her lækre madbrød med tomat, hvidløg og rosmarin, som er så nemt at lave, men som altid tager kegler, fordi det ser så fint ud og smager skønt.

Fredag – Fredag aften skal der hygges med klassisk spaghetti carbonara og så regner jeg med, at servere en portion hjemmelavede hvidløgsbrød ved siden af. Vi har næsten altid en rest franskbrød, som kan bruges til formålet – det kunne jo være, at der er rester fra torsdagens madbrød – og så slipper man for at smide det ud.

Lørdag – Vi skal til “nytårskur” hos Tommy og Kim sammen med gode venner og jeg er sikker på, at vi nok skal få en hyggelig aften med masser af grin og snak, god mad, sang og musik.

Søndag – Søndag må maden gerne være lidt nem at gå til og jeg har derfor planlagt denne her lækre gryderet med kylling, ris og hvidvin. Alle ingredienserne skal blot i en gryde og 15 minutter efter er der skøn og risotto-inspireret aftensmad. Perfekt på en søndag.

Pin It on Pinterest

Share This