Print Friendly, PDF & Email

Som jeg vist har været inde på et par gange tidligere, så jeg er vild med de amerikanske casseroles eller one pot opskrifter, hvor alle ingredienser blot skal samles i én gryde eller et fad og snurre på komfuret eller sættes i ovnen, indtil det er færdigt. Det er ikke bare nemt og en virkelig fiks måde at spare en masse opvask på – det er også mad, som er fuld af smag, fordi det hele tilberedes på en gang.

Denne her one pot cheeseburger pasta, som vi fik til aftensmad forleden aften, er et helt fantastisk bud på en ret, hvor alle ingredienserne bare skal samles i en gryde og have lov til at snurre under låg og efter sådan ca. 20 minutter er aftensmaden klar. Nemmere kan det næsten ikke blive og selvom der i virkeligheden bare tale om en form for pasta med kødsauce, så bliver det altså lidt sjovere, når det hele tilberedes på en gang – ikke mindst når det færdige resultat smager sådan lidt a la en god cheeseburger og det er lige, hvad denne her gør.

Jeg brugte min store stegegryde af støbejern, for den holder super godt på varmen, men en hvilken som helst gryde med låg vil kunne bruges. Man skal dog lige sikre sig, at den gryde man vælger er stor nok, for kødsauce og 400 gr pasta fylder ret godt og derudover skal der så også lige tilsættes 6-7 dl væde. Man skal dog ikke være bange for, at den færdige cheeseburger pasta bliver en tynd og våd omgang, for pastaen suger ret godt under tilberedningen og faktisk kan det være nødvendigt at tilføje lidt ekstra vand, hvis gryden ser ud til at koge tør, så det hele ikke brænder fast i bunden.

Jeg valgte at holde krydringen af retten på et minimum og brugte kun en smule tørret oregano og så salt og peber selvfølgelig. I en rigtig cheeseburger er det jo primært kødet og så sennep og ketchup, som smager igennem og det syntes jeg også, det skulle være her, men man kan jo tilsætte krydderier efter smag og behag. Afslutningsvis pyntede jeg den færdige cheeseburgerpasta med forårsløg i tynde skiver og finthakket tomat, men friskhakkede krydderurter ville bestemt også være lækkert. Det kan være, jeg skal prøve det, når vi igen får krukkerne i haven fulde af friske krydderurter og kan plukke i rå mængder og drysse over maden.

One pot cheeseburger pasta.

4 pers.

1 spsk olie

2 fed hvidløg, finthakket

1 løg, finthakket

450-500 gr hakket oksekød

1 lille dåse tomatpure

2 spsk ketchup

1-2 spsk sennep – jeg bruger classic yellow mustard, som ikke er så stærk

1 tsk tørret oregano

2 ds hakkede tomater

ca 400 gr pasta, fx skruer

6-7 dl oksebouillon eller vand + 1 oksebouillonterning

salt og peber

100 gr revet cheddar

forårsløg i tynde skiver og tomat i tern til pynt

Varm olien op i en stor gryde og svits hvidløg og løg heri. Tilsæt kødet og brun det godt af. Tilsæt tomatpure, ketchup, sennep, oregano, hakkede tomater, pasta og bouillon eller vand + bouillonterning til gryden, læg låg på og lad det hele småsimre i 12-15 minutter til pastaen er mør. Rør evt. rundt i gryden et par gange undervejs – er gryden ved at koge helt tør så tilsæt lidt ekstra vand. Når pastaen er mør, tages gryden af varmen og der smages til med salt og peber. Drys med revet ost på toppen, læg grydelåget på igen og lad pastaen trække i et par minutter til osten er smeltet. Pynt med forårsløg i tynde ringe og tomat i tern og server straks.

Pin It on Pinterest

Share This