Print Friendly

Så er påskeferien slut og hverdagen melder sig igen, men hvor har vi da bare haft nogle dejlige dage, som jeg sidder her ved computeren og tænker tilbage på. Vi har været i Flensborg hele Skærtorsdag – masser af god mad, hygge og en smule shopping. Vi har været heldige med vejret og også haft en del sol, så vi har gået lange ture – blandt andet ved Trelde Næs ved Vejle Fjord, i Frederikshåb Plantage og Syvårssøerne i Billund og en god tur rundt om en af Silkeborgsøerne, da vi besøgte Mortens mor i søndags. Vi har været et smut i Legoland og nydt en fransk hotdog og en cafe latte, som vi tog med os rundt på en gåtur i den fine park – vi har sæsonkort til Legoland, så nogle gange går vi bare en tur derinde. Og sidst men ikke mindst, så har vi slappet af, hygget os og spist masser af lækker (påske)mad og skønne, hjemmelavede påskeæg.

I går morges blev vi enige om, at vi fortjente lidt ekstra til morgenmad, så imens Morten dækkede bord, stegte bacon i ovnen og lavede scrambled eggs, så rørte jeg en portion dej til amerikanske pandekager sammen og stegte dem. Der var blåbær og jordbær i køleskabet og amerikansk pandekagesirup – hjembragt fra New York – i skabet, friskbrygget kaffe og te og friskpresset blodappelsinjuice i glassene og så kunne vi heller ikke forlange mere.

Nu var pandekagerne i går jo en lidt spontan beslutning, så jeg rørte dejen sammen fra bunden og det kan man sagtens, men vil man servere pandekager til morgenmad og gøre det lidt nemmere for sig selv, så kan jeg anbefale, at man blander de tørre ingredienser i en skål om aftenen og dækker dem til. Så er det blot at piske mælk, æg og olie i blandingen om morgenen og så er dejen klar til at komme på panden – lidt ligesom hvis man køber en pakke færdiglavet pandekagemix i butikkerne men bare på den gode, hjemmelavede måde.

Vi spiste scrambled eggs og bacon først og pandekagerne bagefter som sådan en slags dessert og de blev selvfølgelig nydt i fulde drag – hver enkelt bid sendte os direkte tilbage til de mange diners, hvor vi efterhånden har spist pandekager i New York og der blev da også udvekslet en hel del ferieminder hen over morgenbordet. En helt perfekt 2. påskedagsbrunch og et fint punktum for en dejlig påskeferie.

Amerikanske pandekager.

10-12 stk.

300 gr hvedemel
1 tsk natron
1 ½ tsk bagepulver
40 gr sukker
1/2 tsk vanillepulver eller 1-2 tsk vanillesukker
½ tsk salt
4 dl mælk
1 stort æg
2 spsk olie

Bland de tørre ingredienser i en skål, tilsæt æg, mælk og olie og rør det hele sammen til en tyk pandekagedej. Varm en slip-let stegepande op og hæld en skefuld dej på panden. Pandekagerne skal være ca. 10-15 cm i diameter. Når pandekagen bobler i overfladen, vendes den og steges på den anden side. Læg pandekagerne ovenpå hinanden, så de danner en fin stabel og server med ahornsirup eller amerikansk pandekagesirup og frisk frugt. Man kan også gå all in og servere sprød bacon, pølser og scrambled eggs til pandekagerne som en ægte, amerikansk morgenmad.

Note I. Pandekagerne kan også bruges til en brunchbuffet. Her kan det være en fordel at stege dem i forvejen og så bare lune dem i ovnen, inden de skal bruges.

Pin It on Pinterest

Share This