Print Friendly, PDF & Email

Der hygges på livet løs herhjemme i de her dage – vi nyder at have et par fridage sammen og komme helt ned i gear og udover at gå et par lange ture, hvor der blev plukket en stor buket ramsløg, og handle masser af lækre sager ind til påskedagene, så har vi faktisk ikke lavet det store siden Skærtorsdag, hvor vi havde en virkelig hyggelig dag i Flensborg. Der bliver sovet længe, snakket, set film og læst bøger og spist masser af lækker mad og vi har blandt andet hygget os med forårsdelikatesser som friske asparges, lammemørbrad, stenbiderrogn på blinis med creme fraiche og rødløg og et toplækkert hjemmelavet luksus stjerneskud.

Derudover nyder vi begge, at der er masser af tid til langsom morgenmad her i påsken, så vi laver nogle lidt mere avancerede morgenborde end til hverdag. Sådan et bugnende morgenbord med kaffe, te og juice, friskbagte, koldthævede morgenmadsboller og koldthævede kanelsnegle direkte fra ovnen, kogte æg og frugt eller et par amerikanske pandekager med sirup er da bare den bedste start på (fri)dagen. Desuden har jeg lavet en portion af disse her lækre påskeæg med kokos og chokolade, som vi har hygget os med i går og i dag.

Opskriften, hvis man da kan kalde den det, er super simpel og det er den samme jeg bruger, når jeg laver hjemmelavede bountybarer. Den består af kokos og kondenseret mælk, som blandes sammen og formes til æg, inden de overtrækkes med en god lys eller mørk chokolade og det er faktisk det hele, så her kan alle være med. De færdige æg bliver måske knap så søde som de velkendte bountybarer, men der er ingen tvivl om, at både smag og konsistens er ret meget derhen ad og de lækre æg hører da også til blandt årets påskeægsfavoritter.

Påskeæg med kokos og chokolade.

16-18 stk.

150 gr kokosmel + lidt ekstra til pynt

½ ds kondenseret mælk

smeltet mørk eller lys chokolade til overtræk

Kom kokosmel og kondenseret mælk i en skål og bland det godt. Tril herefter massen til 16-18 kugler på størrelse med en valnød – spids dem let i enderne, så de ligner små æg. Fugt hænderne med jævne mellemrum, hvis kokosmassen har tendens til at klistre og er svær at forme. Lad æggene hvile på køl i minimum 1 time, så de bliver faste. Overtræk æggene med smeltet chokolade og drys med lidt kokos på toppen. Lad chokoladen stivne og opbevar kokosæggene på køl eller i en lufttæt beholder på køkkenbordet.

Pin It on Pinterest

Share This